Computex 2018: Asus VivoWatch BP este un nou purtabil ce măsoară tensiunea arterială în timp real

1
1568
ASUS VivoWatch BP

Pe lângă laptop-uri, smartphone-uri de gaming și monitoare spectaculoase, cei de la ASUS au prezentat și un purtabil în cadrul târgului Computex 2018. Acesta se numește ASUS VivoWatch BP și principalul său feature este acela de a măsura tensiunea arterială în timp real.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Reușește acest lucru printr-o combinație ce implică un senzor ECG pentru măsurarea pulsului cardiac și un senzor PPG pentru detectarea fluxului sanguin. Împreună acești doi senzori contribuie la obținerea unui rezultat prin care se definește tensiunea arterială a utilizatorului.

ASUS VivoWatch BP

Pentru a măsura tensiunea arterială, utilizatorul va trebui să își plaseze degetul arătător pe senzorul aflat pe cadranul ceasului și să aștepte în jur de 30 secunde pentru ca procesul să se finalizeze.

Aflați că acest purtabil rulează un sistem de operare propriu și că se va putea conecta la un smartphone prin intermediul unei aplicații dedicate pentru sincronizarea de date. ASUS afirmă că aplicația cu pricina va avea și unele funcții AI, iar în cazul în care vă întrebați cât costă acest dispozitiv, aflați că prețul este de 169 dolari.