Computex 2018: ASUS VG49V este un monitor ultra wide de 49 inch cu FreeSync

0
826

ASUS a deschis balul lansărilor de la Computex 2018, asta deşi seria de conferinţe începe mâine. Au lansat periferice, un telefon de gaming ROG şi acum şi un monitor care e clar rival pentru acei mamuţi ultra wide de la Samsung pe care i-am văzut la Comic Con. ASUS VG49V este numele nou venitului, un monitor LCD ultra wide curbat, cu aspect 32:9 şi diagonală de 49 inch.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung lansa primul monitor ultra wide de gaming de 49 inch anul trecut, iar acum ASUS le dă răspunsul. Avantajul ASUS? Preţul, sau asa presupunem. ASUS VG49V se bazează pe un panou curbat VGA produs de Samsung, cu aspect 32:9 şi curbura 1800R. Are refresh rate de 144 Hz şi rezoluţie de 3840 x 1080 pixeli. Monitorul nu are totuşi tehnica specială Quantum Dot de la Samsung şi nici suport pentru AMD Freesync 2.

Are totuşi suport FreeSync şi soseşte cu două porturi HDMI 2.0 şi un DisplayPort 1.2. Din păcate nu avem dată de lansare, dar bănuiesc că produsul ajunge în magazine până la final de vară. E interesant că monitorul nu are branding ROG, deci preţul ar putea fi mai accesibil. Integrează două difuzoare de 5W şi avem şi tehnologie Extrem Low Motion Blur.

Ştiu, ştiu ce o să ziceţi: e mai degrabă un monitor pentru muncă, editare video şi foto decât pentru gaming. Unii oameni chiar vor să se joace wide, în special la jocuri de strategie, poate şi jocuri de curse la care vor o vedere mai panoramică în jur.