Consola PlayStation 5 primeşte primul preţ din România, iar Sony înregistrează numele PS6, PS7, PS8, PS9 şi PS10

4
99373

Sunt convins că există un procent destul de mare de gameri care în perioada sărbătorilor de iarnă din 2019 nu îşi vor cumpăra o consolă, aşteptând modelele next gen de la anul. Azi aflăm şi primul preţ listat în România pentru PlayStation 5 şi e mai mic decât credeam. Între timp vedem că Sony a înregistrat denumiri pentru viitoarele sale console, de la PS6 la PS7, PS8 şi tot aşa până la PS10.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Începem cu prima veste şi anume că PlayStation 5 a fost listat de către magazinul JRC Gamecenter la suma de 2499 lei. JRC a intrat în România în ultimul an şi este un retailer central european, care reuşeşte cumva să aducă mereu jocuri şi console devreme şi să aibă stocuri suficiente. În ultimele luni au deschis magazine în Park Lake şi Mega Mall şi au reuşit să aducă noua consolă Nintendo Switch Lite mai devreme decât rivali ca Media Galaxy.

Preţul menţionat mai sus e mai mic decât ne aşteptam, mai ales că un alt magazin precoce, din Suedia listase PS5 pe la 4000 de lei sau mai mult. Vă reamintesc că Sony a confirmat deja existenţa şi numele lui PlayStation 5, dar şi sosirea consolei în iarna lui 2020. Ştim că va avea un SSD, ray tracing, sonorizare 3D şi grafică ce merge până la 8K. Procesorul său va fi un AMD cu tehnologie Ryzen, iar GPU-ul va folosi tehnologie Navi.

Cât despre cealaltă ştire interesantă, Sony ar fi înregistrat denumirile viitoarelor sale console: PlayStation 6, PlayStation 7, PlayStation 8, PlayStation 9 şi PlayStation 10. Ar fi destule cât să ne ţină ocupaţi până în anul 2040 şi după, iar Sony are aşteptări mari de la linia sa de console. În general o consolă are un ciclu de viaţă de un deceniu, iar succesorul său debutează cam la mijlocul sau la două treimi din acel ciclu.

Sony pare că se grăbeşte totuşi şi la cum se mişcă lucrurile în ziua de azi cu tehnologia, PS10 va fi ceva ce nici nu putem să ne imaginăm. Viitorul gaming-ului se află în cloud, 5G şi 6G, implică mobilitate şi portabilitate, dar şi VR şi AR, cred eu. O cască supradotată ar putea la fel de bine să fie un PS7 sau PS8 deja peste un deceniu sau două.

Ca de obicei vă aştept în comentarii să speculaţi şi voi cu privire la consolele viitoare…