Producția de console Sony PlayStation 4 continuă, deși inițial urma să fie oprită la final de an 2021; Iată motivul

0
4005
Sony

Deși în toamna anului trecut părea că acea criză cu stocurile de PS5 se terminase, nu a durat mult până am ajuns din nou în aceeași situație. Acum noua consolă se găsește doar prin unele magazine și numai în bundle-uri. Iar cum această criză a disponibilității nu pare a se termina prea curând, Sony ia o decizie importantă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Așa cum spune și titlul postării de față, Sony a decis continuarea producției de console PlayStation 4, peste termenul inițial setat. Compania japoneză spunea că producția de PS4 va lua sfârșit pe final de an 2021, dar acum planurile se schimbă. Această decizie acoperă diferite scopuri.

Unul principal este aceea de a păstra jucătorii în ecosistemul PlayStation în timp ce așteaptă normalizarea stocurilor de PS5. Deși este greu de crezut, PlayStation 5 era lansată pe 12 noiembrie 2020. Am ajuns iată în 2022, consola fiind la fel de greu de găsit. Potrivit unor surse din cadrul Sony, compania crede că este mai bine pentru utilizatori să cumpere un PS4 atunci când nu găsesc un PS5. Asta decât să nu cumpere nici o consolă.

Mai bine pare a fi pentru Sony, deși da, faptul că avem o alternativă în magazine poate fi privită cu ochi buni de utilizatori. Există și afirmații care se bat cap în cap. Un purtător de cuvânt PlayStation susținând că nu era planificată oprirea producției de PS4. Motivul dat este că avem una dintre cele mai bine vândute console și că mereu există un crossover între generații.

Dacă vă uitați acum pe Altex, evoMAG, Flanco sau PC Garage, veți vedea că niciunul dintre acești retaileri nu au console Sony PS în stoc. Excepția ar fi eMAG acolo unde apare console vândute de parteneri, dar la sume mari.