Sony anunţă controllerul DualSense Edge, cu butoane în plus, control customizabil

0
1051

În această săptămână a debutat cel mai mare eveniment de gaming al anului, Gamescom 2022. Are loc la Koln şi aduce zeci de lansări de jocuri, tastaturi, mouşi şi alte produse de gaming. Printre ele se numără şi noul controller de la Sony, DualSense Edge. Ce aduce el special aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În mare este un controller personalizabil cu extra butoane, bazat pe DualSense-ul lui PS5. DualSense Edge vine cu două noi butoane în spate, două butoane Function jos şi joystick-uri şi butoane trigger upgradate, plus un conector USB mai solid. Butoanele Back, trăgaciul LB şi RB pot fi acum remapate şi puteţi face trecerea între design lever şi half dome. În plus, jostick-urile au capace pe care le puteţi schimba cu 3 variante: standard, high dome, low dome.

Puteţi înlocui întregul modul de joystick, dacă intervine uzura sau drifting-ul. Gamerii pot ajusta stabilitatea stick-urilor, dar şi zonele moarte. Puteţi de asemenea crea profiluri pentru fiecare gen de joc, între care puteţi comuta, dar şi accesă funcţii ca volum, chat, profiluri de setări. Îmi place şi că putem acum seta travel-ul pentru fiecare joc, pentru că sunt diferenţe între ce aşteptăm de la un shooter şi de la un joc de curse. Conectorul USB-C are un mecanism de blocare, care îi permite să nu iasă accidental.

Touchpad-ul este negru şi gravat cu iconuri PalyStation, cu finisaj negru în jurul stick-urilor. În rest avem fix experienţa de la DualSense, cu microfon integrat, feedback haptic, control prin mişcare. Încă nu avem preţ şi data de lansare, dar sigur vine până la final de an.