Google a pus ochii pe Fitbit; Compania sa mamă, Alphabet negociază achiziţia producătorului de ceasuri de fitness

0
979

Google a ieşit iarăşi la cumpărături de companii medii spre mari. De această dată compania sa mamă, Alphabet a pus ochii pe cei de la Fitbit, pentru a îşi întări portofoliul de purtabile. Asta după ce cumpărase deja o bucată bună din Fossil, cea care se ocupă cu ceasuri inteligente.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Reuters scrie că Alphabet a făcut deja o ofertă americanilor de la Fitbit, iar acum aşteaptă un răspuns. Încă nu ştim nici preţul pe care Google ar fi gata să îl plătească pentru Fitbit, dar cert e că bursa a reacţionat pozitiv, valoarea acţiunilor companiei crescând cu 27% la aflarea veştii. Fitbit are un capital de piaţă de 1.4 miliarde de dolari.

Google a intrat în panică pentru faptul că segmentul de fitness tracking e tot mai aproape să fie dominat de chinezi. Huawei şi Xiaomi tot lansează brăţări ieftine, care monitorizează somnul, caloriile şi pulsul, în vreme ce americanii vin doar cu produse cu preţuri prohibitive. E drept că vorbim despre ceasuri şi brăţări ceva mai profi în cazul lui Fitbit. Acelea sunt capabile să monitorizeze şi repetările unei sesiuni de forţă, modul în care dai din braţe la înot, etajele urcate şi au şi funcţii de Fitness Coach.

Fitbit a făcut la rândul său achiziţii în piaţa serviciilor de sănătate şi are parteneriate solide cu tot felul de clinici şi lanţuri de săli de fitness. Fitbit Versa Lite este cel mai ieftin smartwatch au lansat în ultima vreme, la suma de 160 de dolari. În august încheia un contract cu guvernul din Singapore pentru a asigura fitness trackere şi servicii pentru până la 1 milion de utilizatori.

Fitbit a mai lansat şi ceasul Versa 2 în august, care a primit mult hype în România şi vine cu asistent vocal Alexa, plăţi cu ceasul şi stocare pentru muzică. Şi noi avem în România birouri măricele Fitbit, mai ales după ce americanii au preluat compania locală Vector Watch contra sumei de 15 milioane de dolari. Şi dacă tot vorbim de bani, Google a plătit 40 de milioane de dolari pe o parte din Fossil, dar Fitbit e mult mai mare.

Cred că se ajunge la sute de milioane de dolari de această dată.