ASUS anunță un ceas cu tensiometru: VivoWatch 6 are autonomie de 14 zile

0
667

ASUS a anunţat un ceas nou ce pune accentul pe sănătate şi fitness, modelul VivoWatch 6, care se remarcă prin funcţia de tensiometru şi autonomia de 14 zile. Acest smartwatch flagship cântăreşte 60 de grame.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Încă nu îmi e clar dacă va ajunge în Europa, dar ştiu că la un IFA acum câţiva ani ASUS a prezentat un ceas şi pentru piaţa europeană. Revenind totuşi, ASUS VivoWatch 6 se bucura de un ecran AMOLED de 1.39 inch, cu protecţie Gorilla Glass şi cu luminozitate de 350 de nits. Are funcţie de monitorizare a pulsului, EKG, monitorizare a tensiunii arteriale. Sunt curios cum face asta şi dacă adopta metoda Samsung, de calibrare cu tensiometru, pentru pe cea Huawei cu manson nu pare să o adopte.

Inelul exterior al acestui dispozitiv are un senzor de impedanță bioelectrică, care măsoară şi compoziţia corporală (grăsime, apă, masă musculară, oase etc). Dacă pui degetul mare şi cel arătător pe watch face îţi afla şi grăsimea corporală şi procentul de muşchi scheletali, conţinutul de apă şi rata de metabolism. Se poate monitoriza şi variabilitatea pulsului, pentru un index de Stres/Relaxare.

Chiar şi starea emoţională se evaluează, prin Body Harmony Analysis, care îţi analizează starea emoţională pe parcursul unei săptămâni şi apoi face un grafic. Mă gândesc că vei completa tu emoţii mai degrabă. VivoWatch 6 are GPS dual band, până la 14 zile de autonomie şi vine cu funcţii de fitness, modalităţi de a monitoriza activităţi sportive, dar şi Care Track, care le permite membrilor familiei să vadă mereu unde eşti şi ce stare de sănătate ai.

Produsul costa în jur de 110 euro, deloc rău.