Sony PlayStation 5 este confirmat oficial; Vine în decembrie 2020 (Sony anunţă şi alte detalii)

5
7250

Breaking news-ul zilei din zona de tehnologie şi IT este legat de gaming. Sony tocmai a confirmat numele viitoarei sale console, PlayStation 5, anunţând şi când va sosi pe piaţă. Au mai dezvăluit şi alte detalii, pe care le aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştiam de ceva vreme că ni se pregăteşte o consolă nouă şi mai ştiam că va sosi pe final de 2020, deci nu suntem chiar surprinşi. Am văzut chiar şi randări ale unui developer kit, care chiar dacă nu sunt apropiate de designul final, ne fac o idee cu privire la ceea ce am putea vedea la anul. Sony tocmai a confirmat că PS5 va sosi în perioada sărbătorilor de iarnă din 2020.

Aceasta se întinde la americani între finalul de octombrie şi 31 decembrie, deci plaja e largă. Cel mai probabil va sosi de Crăciun în 2020. Atunci când produse de gen s-au lansat în acea perioadă în Vest şi Japonia, în România au ajuns în anul următor. În cel mai rău caz în primăvara lui 2021 te poţi alege cu noua consolă cu stocare SSD, procesor AMD cu tehnologie Navy, poate şi 24 GB RAM.

Postarea celor de la Sony de pe blog menţionează şi un controller cu tehnologie de feedback haptic în locul celei actuale “rumble”. Astfel vibraţiile resimţite acum vor fi mai nuanţe şi variate. Vor sosi şi “trăgaciuri adaptive”, care îşi vor schimba rezistenţa şi vor imita trasul cu arcul cu săgeţi spre exemplu sau apăsarea unei pedale de acceleraţie care opune ceva rezistenţă.

Această tehnologie se va aplica la butoanele R2/L2. Cei de la Wired au petrecut deja ceva timp cu noul controller şi afirmă că seamănă mult cu cel de PS4, adică DualShock 4. Aflăm că trece şi la port USB-C, are baterie mai generoasă şi difuzoare mai bune. Consola va aduce ray tracing, îşi păstrează drive-ul Blu-Ray şi oferă acustică 3D. Avem suport pentru gaming 4K la 120 Hz şi chiar 8K.

Sunt şanse să fie compatibil şi cu jocurile de PS4. Preţul ar fi uriaş

Sursa foto