PlayStation 5 primeşte primul preţ, de la un magazin din Suedia: peste 4400 de lei!

1
8375

Am auzit de retaileri care se grăbesc să pună preţuri pentru viitoare telefoane Pixel, Samsung sau iPhone-uri, cu câteva luni înainte de lansare. Totuşi să propui un preţ cu mai bine de un an înainte de lansarea unui device mi se pare exagerat. Asta se întâmplă în cazul lui PlayStation 5, care a primit o listare în Suedia.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Magazinul Media Markt Suedia a deschis precomenzile pentru viitoarea consolă Sony, la suma de 9999 coroane suedeze, adică 1050 de dolari. Asta înseamnă 4467 lei şi cu mult mai mult decât preţul de debut pentru PS4 şi PS3. De altfel şi PS3 a fost criticat în 2007 pentru că a debutat la 599 dolari, iar ca urmare PS4 a debutat la 499 dolari. Ca idee, PS3 a pierdut bătălia cu Xbox 360 din cauza preţului în multe regiuni de pe glob, în vreme ce PS4 a vândut dublu faţă de Xbox One.

Evident nu luăm în serios preţul din Suedia, mai ales că analiştii estimează că vom vedea consola lansată de abia la final de 2020. Multe se mai pot schimba până atunci, dar personal cred că va urca preţul faţă de ultimele generaţii. Asta pentru că vom primi un SSD la bord, un procesor octa core AMD Zen 2 bazat pe Ryzen-uri şi un GPU custom bazat pe tehnologie Navi.

Vom avea şi ray tracing şi gaming fluid în 4K la 60 FPS, ba chiar şi output 8K. Între timp Microsoft pregăteşte Xbox Project Scarlett, care ar trebui să vină cu dotări şi preţ similar. Aşteptăm un design pătrăţos pentru ambele console, dar şi joystickuri regândite şi funcţionalitate VR integrată şi evoluată faţă de ce am văzut la PS4.

Sursa foto