PlayStation VR 2 va fi o cască VR wireless pentru PlayStation 5, cu camere integrate

0
1721

După ce am aflat detalii concrete şi oficiale despre PlayStation 5, acum încep să apară şi informaţii despre PlayStation VR 2. Noua cască de realitate virtuală are rivali grei pe piaţă, de la HTC Vive Cosmos, până la cele mai noi variante Oculus. Cei de la Letsgodigital au aflat informaţii despre noul headset şi le împărtăşim cu voi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noua cască vă scapă în primul rând de fire, fiind wireless şi va avea 3 camere integrate: 2 în faţă şi 1 în spate. Are şi un mod special „transparent” şi fiind complet wireless, ar putea să vină cu propria baterie, dar şi propria sursă audio. Sony trebuie să se mişte repede, pentru că recent şi Nintendo a brevetat o cască VR pentru consola Switch. Noul PS VR a avut brevetul aprobat şi publicat pe 3 octombrie 2019.

Documentele menţionează o cască de realitate virtuală cu o cameră integrată şi detectare a mişcării. Headsetul VR apărut în schiţele brevetului seamănă mult cu actualul PlayStation VR pe care îl ştim de câţiva ani. Modelul actual funcţionează în tandem cu PlayStation Camera, care urmăreşte cele 9 surse LED din faţă, spate şi lateral pentru a converti mişcările în lumea jocului.

Sony vrea să pună acum camere pe cască şi să crească numărul de LED-uri. Vom avea şi microfon integrat pe PS VR 2, iar interacţiunea cu PlayStation Camera şi controllere rămâne bătută în cuie. Acele controllere Sony Move vor fi la rândul lor actualizate. Se discută despre o conexiune Bluetooth şi chiar de un mod „Transparent”, prin care să putem vedea ce e în jur prin lentile, până ce începe jocul VR.

Astfel se deschide şi oportunitatea utilizării în regim augmented reality, nu doar VR.