Google bifează o nouă achiziție, cea a startup-ului microLED Raxium; Va oferi panouri microLED pe viitorul headset AR/VR

0
2293
Google

Multe companii încep să se implice serios în zona AR/VR iar Google face astăzi un pas mare în viitorul headset-urilor de acest tip, odată cu achiziția startup-ului Raxium. Acesta din urmă este specializat în dezvoltarea de display-uri microLED, o tehnologie prin care se livrează panouri de calitate, mici și foarte eficiente din punct de vedere energetic, fix ceea ce se caută în segmentul VR/AR.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informația referitoare la achiziție a fost dezvăluită într-o postare de pe blogul oficial Google,. În spatele postării este chiar Rick Osterloh (Senior Vice Director). Cu toate acestea, pentru moment nu știm cât a plătit marele G pe acest startup. Ce știm este că Raxium se va alătura diviziei Device-uri și Servicii Google. Firma va deveni astfel o parte importantă din eforturile de extindere hardware Google.

Prin această achiziție, Google speră să aibă un rol în modelarea viitoarelor tehnologii de display-uri, cu ambiția de a avea un rol de lider în piața AR/VR. În acest moment există speculații referitoare la un dispozitiv cu nume de cod „Project Iris” axat pe realitate augumentată.

Produsul se află în primele etape de dezvoltare și ar putea sosi abia în 2025-2026.