Sony lansează Xperia View VR; O pereche de ochelari VR compatibilă cu smartphone-ul Xperia 1 III

0
1847
Xperia View VR
Sony lansează Xperia View VR; O pereche de ochelari VR compatibilă cu smartphone-ul Xperia 1 III

Sony a anunțat astăzi o nouă pereche de ochelari VR, la o zi distanță de la lansarea camera-phone-ului Xperia Pro-I. Suntem obișnuiți cu căștile VR de PlayStation, însă e pentru prima dată când compania japoneză lansează un astfel de dispozitiv pentru smartphone-uri. Detalii despre Xperia View VR avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această pereche de ochelari VR funcționează doar cu smartphone-urile Xperia 1 II și Xperia 1 III. Sony afirmă că prin intermediul dispozitivului utilizatorii se pot bucura de imagini „8K HDR” în format VR. Totuși, ar fi doar un termen de marketing, având în vedere că ambele flagship-uri sosesc cu display-uri cu rezoluție 4K.

Xperia View VR oferă unghiuri de vizualizare de până la 120 de grade. Totodată, lentilele au parte de o structură hibridă care ajută la focalizarea eficientă a privirii. Dispozitivul permite însă ajustarea spațiului dintre lentile în funcție de spațiul dintre ochii utilizatorilor. Procesul de setup este destul de simplu. Trebuie doar înlăturat capacul protector și introdus smartphone-ul înăuntru.

Există și o aplicație dedicată pentru Xperia View VR, cu un launcher similar cu cel regăsit în cazul variantei pentru PlayStation. Ochelarii au un mic spațiu prin care pot fi accesate butoanele home, back și recents ale smartphone-ului. De asemenea, butoanele de volum ale terminalului sunt folosite drept joystick, iar butonul dedicat pentru cameră ajută la selectarea aplicației sau acțiunii dorite.

Momentan Xperia View VR se comercializează doar în Japonia la suma de 260 de dolari. Nu știm încă dacă acest dispozitiv interesant va sosi și la nivel global în viitor.