Dacia Spring ajunge în top 10 cele mai vândute mașini electrice din Europa la doar o lună de la debutul comercial

0
1476
Dacia Spring
Dacia Spring ajunge în top 10 cele mai vândute mașini electrice din Europa la doar o lună de la debutul comercial

În luna septembrie a anului 2021, 23% dintre mașinile noi comercializate în Europa au fost electrice sau hibride. Vorbim despre o cantitate dublă față de aceeași lună a anului 2020 și de aproape cinci ori mai multe modele față de luna septembrie a anului 2019. O surpriză plăcută face însă Dacia Spring. Se pare că prima mașină electrică dezvoltată de către compania autohtonă s-a clasat în topul celor mai bine vândute mașini electrice din Europa. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În topul vânzărilor de mașini electrice din Europa se află pe primele două poziții mașini americane, surprinzător. Este vorba despre Tesla Model 3, respectiv Tesla Model Y. E uimitor faptul că Model 3 a fost cel mai bine vândut autoturism din Europa, peste orice alt vehicul, fie el electric, hibrid, diesel sau alimentat cu benzină. Urmează în top mărcile europene Volkswagen, Renault și Skoda cu modele precum Vokswagen ID.3, Renault Zoe și Skoda Enyaq.

O altă surpriză este faptul că Dacia Spring se află pe locul 10 în clasamentul vânzărilor de vehicule 100% electrice. Aflată la doar o lună de la debut, este periculos de aproape de Peugeot 208 sau Volkswagen ID.4 în ceea ce privește numărul de vânzări. Dacia a reușit astfel să vândă 4.166 de autoturisme Dacia Spring.

Pentru a înțelege însă cât de mari sunt schimbările prin care trece piața audio, trebuie să ne uităm spre primele poziții ale clasamentului. Au fost vândute 23.512 unități Tesla Model 3 și 8.926 de unități Tesla Model Y. Volkswagen a vândut 8.302 unități ID.3, iar 6.580 de unități de Reunault Zoe sunt pe listă. Sunt în top și modele precum Kia e-Niro, Fiat 500 Electric, Peugeout 208 sau Volkswagen ID.4.

Dacia Spring în România

Livrările de Dacia Spring vor continua însă în tot mai multe state europene. Doar în România vor ajunge circa 1.600 de unități. Astfel, ne putem aștepta ca micul model asamblat în China pentru Dacia să urce în vârful clasamentului electricelor în octombrie 2021. Vă reamintesc că modelul Spring are un preț de pornire de 16.800 de euro. Sunt însă aplicate discount-uri serioase prin programul Rabla+, de exemplu, mașina ajungând la suma de doar 7700 de euro.