PlayStation 5 primeşte randări convingătoare, bazate pe un dev kit scăpat online

1
1119

În ultimele zile s-a discutat abitir despre developer kitul lui PlayStation 5, care ar fi scăpat online. Unii afirmă că este real, alţii că nu are nimic în comun cu modul în care va arăta PS5. Între timp olandezii de la Letsgodigital au transformat schiţele de dev kit în randări de consolă şi sincer nu arată rău.

Publicitate

Cred că sunt unul dintre puţinii care chiar apreciază acest design, sătul fiind de aceleaşi corpuri dreptunghiulare de ani buni şi pe PS şi pe Xbox. Mie îmi arată acest dispozitiv ca o combinaţie între clădirea Pentagon-ului şi o navă SF din filmul Prometheus. Nu îmi e foarte clar de ce are cel gol în mijloc, dar pare să fie o consolă înţesată cu ventilatoare şi mecanisme de aerisire.

Din ce am înţeles primele scăpări ale acelui dev kit PS5 au fost date jos de pe net la cererea Sony, deci un sâmbure de adevăr tot era. Sursa este Matthew Stott, Senior Artist la Codemasters, dezvoltator de jocuri de curse. În general marile companii producătoare de jocuri au acces la console cu luni bune înainte, poate chiar un an, pentru a optimiza mai uşor titlurile.

Ce ştim despre PS5? Că ar trebui să vină în noiembrie sau decembrie 2020 şi că ar putea costa 1000 de euro, conform unei listări premature din Suedia. Va veni cu un CPU AMD custom, un Ryzen 8 octa core şi un GPU cu tehnologie AMD Navi cu ray tracing. Face şi trecerea la SSD şi ar avea în jur de 24 GB RAM. Cipul AMD aduce şi acustică 3D, iar Sony PS5 va suporta şi grafică 8K, folosind o tehnologie de upscaling nouă.

Personal mi se pare că acele butoane de play/fast forward de pe faţa consolei sunt ceva ce Sony nu ar face niciodată.