PlayStation 5 are specificaţiile dezvăluite: CPU AMD Ryzen, GPU cu ray tracing; Vine în 2020!

4
1196
PlayStation 5

După o lungă perioadă de speculaţii şi contradicţii avem în sfârşit o listă coerentă de specificaţii pentru consola PlayStation 5. Aceasta ar urma să vină în 2020, cu un procesor AMD Ryzen la interior şi GPU Radeon Navi. Extra detalii avem mai jos.

Publicitate

Informaţiile sunt unele cu iz ofiical, pentru că vin de la Mark Cerny, arhitect şef de sistem pentru PS5. Acesta ar fi realizat o prezentare în faţa câtorva norocoşi. Întâi a jucat titlul Spider-Man pe PS4, iar Spidey a călătorit prin fast travel între zonele din oraş pe parcursul a 15 secunde. Apoi Cerny a făcut acelaşi lucru pe o consolă next gen în varianta devkit şi călătoria lui Spidey s-a făcut în 0.8 secunde.

Următoarea generaţie de consolă Sony va avea un procesor AMD Ryzen de generaţie a treia, cu 8 nuclee şi noua micro arhitectură Zen 2 de 7 nm. GPU-ul este derivat din familia Radeon Navi şi va veni cu suport ray tracing, o modalitate de a modela călătoria luminii prin mediu pentru a simula interacţiuni complexe în medii 3D.

Am înţeles că ar fi fost şi o aluzie la VR pe noua consolă şi se pare că actualul PlayStation VR va fi compatibil cu PlayStation 5. Mai primim şi suport 8K, un SSD de această dată la bord, pentru o încărcare de până la 20X mai rapidă, acustică 3D şi compatibilitate cu jocurile de PS4. A fost promisă o experienţă acustică specială, care va reuşi să genereze extra “prezenţă” şi să ne convingă că ne aflăm în acel mediu simulat. Ar fi un surround virtual foarte convingător.

O veste bună e că timpii de încărcare vor scădea masiv, în condiţiile în care jocuri uriaşe ca Red Dead Redemption 2 te făceau să stai şi minute la ecranele de loading. Încă nu ştim ce fel de SSD e la interior, dar aflăm că noua consolă oferă o lăţime de bandă mai mare decât orice SSD de PC în acest moment. Posibil să vedem un demo la anul la E3 2020 sau eventual o prezentare Sony. Problema e că Sony îşi lansează produsele în general la final de an, deci e posibil ca PS5 să ajungă în magazine în 2021.

Sursa foto