Un fan obsedat de o artistă din Japonia a aflat unde stă dând zoom pe ochii săi dintr-o poză

2
37239

În Japonia lumea se entuziasmează de la cele mai stupide lucruri şi conceptul de „mega star” şi „idol” e mai uşor de aruncat decât în Vest. Uneori astfel de idoli provoacă fanatism, mai ales dacă sunt fete frumoase şi tinere îmbrăcate în şcolăriţe. O astfel de idoliţă, Ena Matsuoka s-a ales cu un stalker, care a aflat unde locuieşte dintr-o fotografie selfie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Fanaticul a dat zoom pe ochii artistei şi a găsit acolo detalii despre locuinţa sa, mai exact, adresa acesteia. Stalkerul, pe numele său Hibiki Sato (în vârstă de 26 de ani), a descoperit o staţie de autobuz, dar şi peisajul din jur. Le-a potrivit apoi cu informaţiile din Google Maps. Apoi el a aproximat cartierul şi blocul în care stă fata, iar după câteva calcule în plus legate de poziţia soarelui şi unghiul ferestrei i-a ghicit şi etajul şi apartamentul chiar.

Ena Matsuoka face parte dintr-o trupă de muzică J-pop numită Tenshitsukinukeniyomi şi a fost atacată în faţa casei sale din Tokyo. Sato o aştepta în staţia de autobuz şi a atacat-o din spate, acoperindu-i gura cu o cârpă. A târât-o într-o zonă retrasă, molestând-o şi rănindu-i faţa în vreme ce aceasta se lupta cu agresorul. Sato a recunoscut atacul atunci când a fost arestat pe 17 septembrie.

Fanii J-Pop au cerut că idolii lor să aibă securitate mai bună, pentru că aceste cazuri de atac şi stalking au fost tot mai răspândite în ultimii an. Japonia a dat legi mai dure pentru cei care îşi hărţuiesc idolii, dar degeaba. Cel mai grav caz a fost al lui Mayu Tomita, care a fost înjunghiat de zeci de ori de un atacator. Asta deşi denunţase stalkerul cu câteva zile înainte la poliţie, dar autorităţile nu au făcut nimic.

Mare atenţie la ce poze postaţi în social media aş spune, mai ales că văd în ziua de azi multă lume care postează chiar şi numărul cardului Revolut atunci când cer referal. La câte de multe Instagram models am început să avem şi în România, ar trebui să aibă grijă cu postările lor, mai ales cele la rezoluţie înaltă.