Nikon Z50 este un nou aparat foto mirrorless cu preţ rezonabil

1
3472

Nu putea să treacă toamna fără să debuteze noi aparate foto, iar de această dată vine un nou Nikon. E vorba despre un aparat foto mirrorless cunoscut ca Nikon Z50 şi pe care îl vedeţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Camerele Nikon Z au fost apreciate de public şi experţi, dar preţul lor era cam mare. Acum avem şi o alternativă ceva mai ieftină. În loc să fie un model full frame mirrorless, el va adopta un senzor APS-C, suficient pentru consumatorul de rând, care nu face bani din fotografii. La interiorul lui Nikon Z50 se află un senzor CMOS de 20.9 megapixeli, iar în spate găsim un ecran de 3.2 inch, care se poate rabata în jos. Ar fi gândit pentru fotografii selfie şi vlogging.

Problema e că dacă pui Z50 pe un gimbal ecranul va fi blocat dacă e rabatat, ceea ce nu e OK la vlogging. Nikon ar fi creat propriile accesorii pentru a rezolva problema. Z50 are şi input de microfon, dar nu are jack audio. Aparatul ajunge până la nivel ISO 51.200 şi va avea şi un sistem de autofocalizare hibrid în 209 puncte, cu viteze de captură de până la 11 FPS. Există şi filmare 4K, dar şi filmare slow motion la 120 FPS. Avem şi un bliţ pop up integrat în acest aparat, cu sistem de auto focalizare prin detecţie a ochilor. Poţi chiar alege între diferite perechi de ochi dacă ai mai mulţi oameni în cadru.

În mod low light Z50 ajunge până la minus 4EV, ceea ce depăşeşte unele DSLR-uri. Nikon îşi vinde noul aparat la suma de 999.95 dolari, care aduce şi un obiectiv de 16-50mm f/3.5-6.3 VR.