Panasonic prezintă Lumix GH6, un aparat foto cu senzor de 25 MP, filmare 5.7K, stabilizare pe 5 axe

0
2087

Panasonic a anunţat astăzi un nou aparat foto high end, modelul LUMIX GH6, care se poate considera cu uşurinţă un flagship. Este succesorul lui GH5, cel lansat în 2017 şi este gândit ca upgrade pentru cei care filmează în special. Are senzor nou şi design îmbunătăţit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul aparat foto aduce un nou senzor de 25.2 megapixeli, unul Live MOS cu engine upgradat Venus Engine, care permite filmarea 5.7K la 60 FPS, dar şi filmarea 4K la 120 FPS. Are suport Apple ProRes 422 HQ, dynamic range extins, mulţumită unui V-Log preinstalat. Oferă şi 13 stop-uri de dynamic range. Saltul de rezoluţie este de 20% faţă de predecesor şi avem şi o procesare îmbunătăţită a imaginilor, ce aduce frame rate superior.

Sensibilitatea ISO ajunge până la 25.600 şi nivelul de zgomot este redus cu tehnologii 2D/3D Noise Reduction. Odată cu update-ul de firmware, ProRes e suportat în format 4K şi Full HD, iar output-ul 4K 120P se face prin HDMI. Avem şi captură RAW 12 bit şi suport pentru înregistrare direct pe un SSD extern prin port USB-C. Sistemul upgradat de focalizare oferă 315 zone detectabile şi avem parte de captură continua până la 75 FPS folosind shutter-ul electronic şi AFS.

Aparatul foto aduce şi un ecran LCD tactil de 3 inch, dar şi o cătare electronică OLED cu 3.68 milioane de puncte. Stocarea se poate extinde cu două carduri de memorie, unul CFexpress Type B şi unul SD UHS-II. Pe partea de conectivitate avem HDMI full size, port USB-C, jack audio de 3.5 mm şi port de microfon, dar şi port PC Sync. Corpul camerei este din aliaj de magneziu şi protejat contra intemperiilor meteo.

Are parte şi de Wi-Fi ac şi Bluetooth 5.0. Noul Panasonic GH6 costă 2198 de dolari doar în varianta body şi ajunge la 2797 dolari pentru ediţia cu obiectiv Leica DG Vario-Elmarit 12-60 mm. E deja disponibil la precomandă.