Sony A7 IV este o cameră full frame pentru profesionişti, cu filmare 4K 60 FPS, senzor de 33 MP

0
1407

Sony a lansat pe 21 octombrie mult aşteptatul succesor al lui A7 III, camera full frame entry level din 2018. Noul model de aparat foto full frame se numeşte Sony A7 IV şi vine cu un upgrade serios în special la capitolul filmare, faţă de predecesori.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La bord găsim un senzor full frame cu retroiluminare, un Exmor R CMOS, cu sensibilitate ISO între 50 şi 204.800. Are şi ISO dual nativ, iar Sony afirmă că dynamic range-u are 15 trepte. Pe lângă acest senzor de generaţie nouă, primim şi o nouă generaţie de procesor de imagine BIONZ XR, acelaşi de pe Sony Alpha 1. Ni se promite captură continuă la 10 cadre pe secundă cu AF/AE tracking şi buffer mai mare decât la prececesor.

Autofocalizarea se face pe baza a 759 de puncte de autofocalizare phase detection şi avem parte şi de tracking al obiectelor în timp real, dar şi autofocalizare pe ochii persoanelor şi animalelor. Acum şi la foto şi la video, o noutate pentru Sony. Filmarea este una 4K cu lăţimea completă a senzorului. Imaginea suferă downsampling de la 7K la 4K pentru toate frame rate-urile.

Suportă şi filmare 4K la 60 FPS şi asta în mod Super 35 mm, care face cropping şi nu foloseşte toată lăţimea senzorului. Există de asemenea suport pentru captură 10 bit, cu color sampling de 4:2:2, înregistrare XAVC S-I intra-frame, dar şi profil S-Cinetone. Modul AF Assist suportă tranziţii de focalizare la autofocalizare, iar Focus Map vizualizează adâncimea câmpului vizual cu tot cu culori pe ecran.

S-a schimbat şi designul camerei, cu un buton rotativ cu moduri Auto/P/A/S/M şi MR sus şi unul jos cu moduri Still/Movie/S&Q, accesibile şi operabile rapid. Display-ul a fost actualizat şi include acum un design rabatabil. A crescut şi rezoluţia cătării electronice şi sloturile duale de carduri sunt actualizate, unul cu suport SD şi celălalt SD sau CFExpress Type A.

Lateral se află şi un port HDMI full size, iar butonul Record e acum sus. Corpul e din aliaj de magneziu şi rezistă la intemperii. Produsul costă 2500 dolari doar pentru body.