Canon prezintă camera EOS R5 C, un model hibrid Cinema EOS bazat pe R5

0
1560

Canon a anunţat astăzi prima cameră importantă din 2022, modelul EOS R5 C, un model de aparat hibrid Cinema EOS bazat pe R5. E gândit pentru îmbinarea muncii fotografilor cu cea a videografilor. Aşa cum indică şi numele produsul este înrudit cu Canon R5.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Foloseşte acelaşi hardware şi are un corp similar, ceea ce înseamnă că vedem aici cea mai mică şi uşoară cameră Cinema EOS de până acum, la 680 de grame. E atât de uşoară că se poate chiar monta pe drone. R5 C aduce până şi răcire activă, ceea ce îi permite să filmeze în 8K la 30 FPS pentru o perioadă nelimitată de timp, fără supraîncălzire. Odată conectat la o sursă externă de alimentare poate începe să filmeze chiar în 8K la 60 FPS.

Există şi suport pentru captură 8K DCI RAW şi un total de 3 moduri 8K 12 bit RAW, plus un mod 4K 10 bit XF-AVC. Două sloturi de memorie se află pe acest aparat, unul CF Express (Type B) şi unul SD UHS-II, iar camera poate captura simultan în diferite formaturi şi rezoluţii. Odată ce scădeţi rezoluţia la 4K sau FHD există posibilitatea de oversampling ulterior la 8K.

În plus, beneficiem şi de un mod 4K la 120 FPS cu captură de sunet şi Dual Pixel Autofocus. Tehnologia EOS iTR AF X pentru tracking al capului şi feţei e de asemenea la posturi. Există şi o interfaţă dedicată timecode, care îţi permite să sincronizezi multiple camere, dar şi un un ataşament care suporta adaptoare de microfoane sau reportofoane.

Un buton special permite trecerea între R5 Mode şi Cinema EOS Mode. La bord găsim un senzor full frame de 45 de megapixeli şi un procesor Digic X. Poate realiza captura în rafală la 20 cadre pe secundă şi include detecţie a ochilor, a animalelor şi a vehiculelor. Suportă obiective cu mount RJ şi obiectice EF folosind un adaptor. Ce nu avem şi mi se pare important este stabilizarea de imagine în body. R5 C are totuşi stabilizare electronică pe 5 axe.

Mai aduce şi un display de 3.2 inch rabatabil şi o catare OLED de 0.5 inch, plus 13 butoane personalizabile. Preţul de pornieste de 4500 de euro şi produsul soseşte în martie.