Angajaţi Amazon România ţi-au privit în casă dacă ai folosit camera de securitate Amazon Cloud Cam

1
2193

Amazon îşi dă în petec din nou când vine vorba de intimitatea utilizatorilor serviciilor sau produselor sale. După ce am aflat că echipe angajate la filiala Amazon din România ascultau înregistrări realizate de boxele smart ale companiei pentru a o face pe Alexa mai deşteaptă, acum aflăm şi că angajaţii respectivi au privit în casele oamenilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La fel cum mici extrase de câteva zeci de secunde de înregistrări audio sunt ascultate pentru a perfecţiona Alexa, extrase video au trecut pe la angajaţii Amazon din România şi India. Bloomberg a făcut un reportaj pe această temă şi a aflat că angajaţii iau la mână capturile video ale camerelor de securitate Amazon Cloud Cam. Aparent ei ar avea ca scop îmbunătăţirea sistemului AI care recunoaşte obiectele din cadru.

În plus clipurile antrenau algoritmii AI să distingă mai bine între o ameninţare reală, precum un spărgător sau o alarmă falsă, precum un animal de companie care se agită prin casă. Vă reamintesc că echipa Amazon transcria şi nota comenzile înregistrate de Alexa în casele utilizatorilor, după cum tot Bloomberg a aflat în aprilie.

O cameră de securitate Amazon Cloud Cam costă 89.99 dolari şi vine cu Alexa. Face captură video Full HD, are vedere nocturnă şi comunicare audio în stil interfon. Zeci de angajaţi de la noi din ţară şi din India au trecut în revistă clipurile rezultate şi trimise spre cloud. 5 oameni care au lucrat acolo au confirmat asta pentru presă. Într-o zi tipică de muncă, unii angajaţi Amazon treceau prin 150 de înregistrări video, cu lungime de 20-30 de secunde.

O purtătoare de cuvânt insistă că aceste clipuri vin fie de la angajaţi care sunt testeri, fie de la clienţi care le înregistrează la secţiunea Troubleshooting. În ciuda acestui fapt sursele afirmă că angajaţii Amazon au preluat şi clipuri ce nu erau înregistrate voluntar, inclusiv unele în care oamenii faceau sex.

Clipurile respective sunt notate ca “nepotrivite” şi şterse… cel puţin asta e poziţia oficială. În India regulile sunt stricte şi nu ai voie cu telefonul la etajul la care se lucrează cu acele înregistrări. Ele ar fi scăpat oricum şi în afara companiei… Va mai simţiţi în siguranţă cu Amazon în aceste condiţii?