Donald Trump se apucă de Twitch, deşi aparţine de Amazon-ul pe care îl urăşte

0
1036

Donald Trump a avut câteva meciuri cu giganţi IT din SUA, printre care şi Amazon, implicit Jeff Bezos. Dacă mai nou se înţelege cu Tim Cook, cu fondatorul Amazon a avut mereu ceva de împărţit Trump… până azi. Se pare că Donald Trump e mai nou pe Twitch, celebrul serviciu de video streaming deţinut de Amazon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Când zici Twitch te gândeşti de obicei la gameri care fac streaming şi îşi creează o comunitate în jurul lor, nu la… Donald Trump. Şeful de stat care a tot atacat “Washington Post-ul plin de Fake News deţinut de Amazon” foloseşte Twitch (contul sau e aici) şi are 48.000 de followeri. Nu a făcut încă vreun live stream (update, a transmis un discurs + eveniment) şi probabil nu a creat contul să ne prezinte un meci de Fortnite.

Din ce văd a creat acest cont mai degrabă pentru a transmite live băile de mulţime şi discursurile sale din următorul an, că tot începe campania electorală. E chiar şi un buton de donaţii pe pagină. Ce face Trump nu e chiar nemaivăzut, pentru că un alt contracandidat la preşedinţia SUA e pe Twitch, Bernie Sanders. În mod amuzant Trump a promis că le face celor de la Amazon mari probleme dacă devine preşedinte, asta în 2016.

Nu ţin minte să fi săpat cu ceva concret compania totuşi în ultimii ani. Tentative au fost, iar spre exemplu în luna august a acestui an Trump a ordonat Departamentului de Apărare să analizeze contractul de 10 miliarde de dolari, pentru sevrvicii de cloud computing pe care Amazon le oferea agenţiilor de stat. Amazon cumpăra Twitch pentru 1 miliard de dolari în 2014 şi l-a făcut un gigant care chiar poate concura cu YouTube la game streaming.

Microsoft face încercări cu Mixer, mai ales că l-a luat pe starul eSports Ninja de la Twitch, dar fără mare succes. Cât despre părerea mea despre toată treaba asta, aş plăti şi 20-30 de dolari să îl văd pe Donald Trump jucându-se pe live stream. Replicile sale ar fi mai amuzante decât tot ce au scornit sketch-urile de la Saturday Night Live.