Computex 2018: ASUS anunţă noi laptopuri de gaming ROG Strix Hero II, Scar II GL504

1
1672

ASUS a prezentat şi laptopuri în cadrul avanpremierei Computex 2018 şi e vorba despre modele ROG evident, pe care le detaliem mai jos. Compania a adus în Taipei un ASUS ROG Strix Hero II şi un Scar II GL504.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acestea sunt laptopuri de gaming şi trebuie să ştiţi că în general seria de laptopuri ROG Strix a fost mai degrabă asociată cu zona entry level de gaming. Produsele noi din gama GL504 folosesc un nou tip de carcasă, au ecrane mai bune şi plăci grafice ce merg până la GeForce GTX 1070. Creşte şi preţul odată cu dotările, evident. Ca să faceţi diferenţa clar între noii sosiţi, trebuie să ştiţi următoarele.

ASUS ROG Strix Hero II şi ROG Strix Scar II GL504 sunt bazate pe aceeaşi platformă şi au aceeaşi diagonală de 15.6 inch, dar sunt poziţionate diferit pe piaţă. Primul este gândit pentru gamerii care se joacă MOBA-uri, în vreme ce Scar-ul, îşi trage numele de la o celebră puşcă din shootere, deci e clar pentru cine e gândit (gamerii amatori de FPS-uri).

Acest model vine cu GPU mai bun, display cu refresh rate de 144 Hz (faţă de 120 Hz la predecesori). Noile laptopuri au la interior la procesoare Intel Core i5 sau i7 de generaţie nouă şi până la 32 GB RAM, plus stocare de până la 512 GB în varianta SSD sau HDD-uri la nivel de TB. Pe partea de grafică veţi găsi pe ROG Strix Hero II un GTX 1060, în vreme ce Scar-ul cel nou are un GTX 1060 sau un GTX 1070.

Sistemul de răcire este unul de generaţie nouă, cunoscut drept HyperCool Pro. El include două ventilatoare de 12 volţi, care se învârt foarte rapid. Avem şi heat pipe-uri şi radiatoare foarte discrete şi silenţioase. Ecranele sunt IPS-uri Full HD produse de AUO, cu timp de răspuns de 3 ms şi protecţie anti glare. Pe partea de conectivitate avem WiFi ac, Bluetooth 5.0, porturi USB 3.1 Type-A şi Type-C, slot SD, ieşire HDMI 2.0, conector audio TRRS şi microfon.

Strix Hero II porneşte de la 1699 dolari, iar Strix Scar II de la 1999 dolari.