Computex 2018: ASUS ROG Phone este cel mai nou telefon de gaming, cu procesor Snapdragon 845, ecran de 90 Hz

2
2227

Computex 2018 debutează mâine şi ne aduce o sumedenie de lansări, de la companii de profil. Cum 2018 pare să fie anul telefoanelor de gaming şi ASUS a lansat un telefon ROG, care să concureze cu RAZER Phone, Nubia Red Magic sau Xiaomi Black Shark. Numele său este ASUS ROG Phone şi îl detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Seria ASUS ROG e ultra cunoscută global, atât de gameri eSports, cât şi de către cei amatori. Sub brandul Republic of Gamers găsim acum şi un smartphone, care vine cu un design ieşit din comun, mai ales dacă îl comparăm cu un ZenFone. Telefonul pune la bătaie o carcasă unibody, cu ramă metalică, combinată cu sticlă în spate. În stânga sus avem o cameră duală, iar un pic mai jos un scanner de amprente ce arată ca un mecanism de autentificare pe o navă specială din Star Trek.

Există şi decupaje pentru sistemul de răcire/aerisire (3D Vapor Chamber) şi evident logo-ul ROG pentru a ne reaminti ce produs avem aici. Acesta din urmă este iluminat RGB. Telefonul are o baterie de 4000 mAh, care se încarcă până la 60% în doar 33 de minute şi până la 85% în doar o oră.

Primim şi un ecran AMOLED HDR de 6 inch cu rata de refresh de 90 Hz şi timp de răspuns de 1 ms. La interior se află un procesor Qualcomm Snapdragon 845, tactat la 2.96 GHz, 8 GB RAM şi până la 512 GB stocare. ASUS pune la bătaie şi o aplicaţie de tweaking, prin care putem modifica viteza coolerului, culoarea logo-ului ROG şi alte aspecte legate de baterie sau stocare.

ASUS oferă şi un gamepad special, care aduce un display secundar, dar şi un dock, care vă ajută să vă conectaţi la un monitor. ASUS ROG Phone are două versiuni, una cu 128 GB stocare şi una cu 512 GB, oferă conectivitate WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0. NFC şi are port USB Type-C. Camera principală este una duală, cu senzor de 12 MP + 8 MP, a doua cameră având obiectiv wide angle.

Mai primim şi o cameră frontală de 8 MP, plus difuzoare stereo cu amplificator inteligent. Cred că aceste camere şi difuzoare au fost împrumutate de la telefoanele din gama ZenFone 5. Mi se par foarte bune dimensiunile, având în vedere dotările: 8.6 mm în talie şi 200 de grame în greutate. Vă recomand să vedeţi şi unboxingul lui ASUS ROG Phone realizat de Unbox Therapy, cu telefonul sub formă de prototip.

Cutia arată badass, în stil SF şi joystickul de gaming are slot SD, butoane shoulder şi ecranul secundar ajută la multitasking şi la interacţiunea cu lista de jocuri. ASUS a pregătit şi alte accesorii, precum un extra cooler, joystickuri laterale cu thumbstickuri şi un device de streaming wireless spre televizor.