Computex 2018: Intel prezintă un procesor 28 core tactat la 5 GHz

1
1287

Nu puteau lipsi anunţurile legate de chipseturi de la Computex 2018 şi cu această ocazie Intel a oferit un teaser pentru o viitoare bestie de CPU. Îl va face pe 18 core-ul Core i9 să arate ca un pistol cu apă şi va fi un procesor 28 core.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta ar urma să vină până la final de an şi să fie tactat la 5 GHz. Procesorul cu 28 de core-uri a fost prezentat pe scenă sub formă de prototip şi demo, ajungând la frecvenţa mai sus menţionată. Este pentru prima oară când un CPU desktop single socket primeşte un număr atât de mare de core-uri, iar în benchmarkul Cinebech a ajuns la scorul de 7334 de puncte, imens indiferent care îţi sunt reperele.

Mai important mi se pare faptul că acesta nu este doar un concept, o variantă comercială urmând să vină până la final de an. Preţul va fi probabil foarte piperat, dar probabil nu la nivel de Xeon totuşi. Intel a mai prezentat la Computex 2018 şi un procesor hexa core Core i7-8086K.

Trebuie spus că Intel are teoretic deja procesoare 28 core, pe bază de designuri monolitice pentru Intel Xeon Scalable Platform (Xeon Platinum 8180, care costă 10.000 de dolari e un exemplu). Acelea sunt totuşi mult mai lente decât 5 GHz. Să vedem şi cum stăm cu TDP-ul.

Sursa foto