Primul prototip românesc de ventilator pulmonar este realizat la Târgu Mureş de Lateral; Poate fi vital pentru pandemia Covid-19

0
2543

În acest moment critic pentru populaţia globală cea mai de preţ resursă este cea spitalicească şi mai precis ventilatoarele pulmonare. Nu degeaba Elon Musk s-a oferit să producă acele echipamente în fabricile sale. Se pare totuşi că avem proiecte de gen şi în România, iar compania Lateral din Târgu Mureş are deja un prototip românesc de ventilator pulmonar. Acesta ar putea fi vital pentru pacienţii în stare critică pe timp de pandemie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În acest moment echipa Lateral România are nevoie de finanţare, dar şi de persoane cu experienţă medicală pentru astfel de echipamente, medici, asistente şi specialişti dedicaţi. E nevoie şi de tehnicieni şi ingineri, care ştiu să lucreze cu injectare plastic, plăci CNC, plăci din plexiglas şi alte materiale. În plus se caută şi experţi în electronică, automatizări şi programare dedicată. Totul a pornit de la un proiect open source care funcţionează şi în Italia.

Lateral are în CV soluţii de recrutare a personalului medical, sisteme de crypto trading, Vela Boatworks, supranumită „Tesla bărcilor”, dar şi promovarea unor restaurante şi concepte de street food ca Mercato Communale sau Mamizza. Acest proiect este unul cât se poate de serios, pentru că nu am vrea să fim în situaţia Italiei să lăsăm să moară pacienţii de peste 60 de ani. În acest moment avem 11 morţi în România, dar şi peste 700 de bolnavi. Ventilatoarele şi echipamentele AŢI sunt prioritatea numărul 1 şi cred că folosind un sistem pe bază de imprimante 3D şi o linie mare de producţie am putea face faţă valului de cazuri grave.

Mai jos aveţi un mesaj al lui Ciprian Morar, care conţine detalii cu privire la modul în care puteţi susţine proiectul:

Lateral lucrează în România (Tg-Mures) la un prototip de ventilator pulmonar folosind printere 3D și tehnologie Open Source.

Avem nevoie de specialiști și asistenți din domeniu implicați în #COVID-19, Printere 3D, Baloane de resuscitare (Urgent) (CPR / BVM Bag / Balon Ruben), , electroniști / ingineri cu experientă, cât și fonduri pentru a susține acest demers contra cronometru.
Scrie-ne la covid@lateral-inc.com . SHARE/ dă mai departe!

Pentru donaţii:

  • ASOCIAŢIA LATERAL TOGETHER
  • Jud Mureş, Mun Târgu Mureş
  • Cont: RO44BTRLRONCRT0372497101
  • Banca Transilvania