Microsoft schimbă conducerea secţiunii Windows Insider + avem un teaser pentru viitorul lui Windows 10

0
934

Microsoft a început anul 2020 anunţând o reorganizare a secţiunii Windows + Devices, numindu-l pe Panos Panay, şeful secţiunii Surface la conducerea întregului segment (Windows şi hardware). Asta înseamnă că ne putem aştepta la o schimbare de strategie pe viitor, iar semnele au început să se vadă. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Panay a început numind un nou şef al secţiunii Windows Insider, programul care permite ca milioane de oameni să testeze Windows 10. Au trecut deja 30 de zile cu Panay în postura de lider, iar el a declarat că şi-a petrecut această perioadă ascultând şi învăţând. A început să construiască o viziune a unui nou Windows, nu doar pe 1-2 ani, ci pentru un deceniu. Insiderii i-au atras atenţia, iar Amanda Langowski (foto sus, cu Panay) este acum liderul lor, şefa Windows Insider Program.

Langowski este un veteran Microsoft şi Windows, colaborând cu Microsoft timp de peste 20 de ani. Langowski a lucrat la proiecte ca Windows beta, Windows Mobile, Windows Phone şi a mediat relaţia dintre inginerii Microsoft şi cei din exterior. Noul şef Insider este practic garanţia testării eficiente pentru Windows 10 şi a feedback-ului util. Microsoft a tot încercat în ultimii 5 ani să atragă mai mulţi creatori spre platformă, dar unele schimbări nu au fost apreciate.

Ritmul actualizărilor Windows 10 a încetinit în ultimele 12 luni, iar testerii şi fanii Windows se întreabă ce urmează. Un răspuns ar fi proiectul Windows 10X şi axarea pe terminale cu două ecrane. Se pare că se pregătesc schimbări şi pentru versiunea de desktop. Panay nu are o viziune finală pentru direcţia lui Windows, dar e cunoscut pentru simplificarea produselor la care lucrează şi eliminarea redundanţelor. În ultima vreme am văzut scăpări şi aluzii la noi iconuri şi modificări la nivel de meniu Start (scăpăm de Live Times).

Toate aceste informaţii apar fix la câteva zile după ce Microsoft a sărbătorit 1 miliard de utilizatori Windows 10. Aparent Microsoft e gata să îşi asculte utilizatorii şi să primească feedback, faţă de perioada lui Ballmer, când birocraţia distrugea toate ideile bune. Apropo aveţi un teaser video cu evoluţia lui Windows mai jos şi promisiunile legate de viitor: