Cursele de Formula 1 se mută în mediu virtual; Piloţii folosesc jocul F1 2019 pentru a concura

0
1144

În această perioadă de pandemie Covid-19, izolare la domiciliu şi carantină, marile evenimente sportive de pe glob au fost anulate. Premiere League e în standby, la fel şi Primera Division şi Liga 1. Marile turnee de tenis au fost amânate, EURO 2020 a fost mutat în 2021 şi au început să se retragă şi ţările de la Jocurile Olimpice din Japonia. Formula 1 a urmat aceeaşi rută, dar cu o alternativă: şi-a mutat cursele online.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel, jocul de la Codemasters, F1 2019 este folosit pentru a înlocui cursele transmise în weekenduri. F1 eSports Virtual Grand Prix va fi o serie de evenimente pe care fanii le vor putea urmări în locul curselor reale. Va include atât piloţii reali de Formula 1, cât şi celebrităţi, actori, muzicieni şi mari sportivi din alte sporturi. Toţi vor participa remote, de acasă, din confortul rig-ului lor de curse, de pe consolă sau PC. Spre exemplu Bahrain Grand Prix din weekendul trecut l-a inclus pe muzicianul Piam Payne, alături de jucătorul de golf Ian Poulter, dar şi pe medialiatul cu aur la Olimpiada Chris Hoy.

Grand Prix-ul acesta poate fi urmărit mai sus dacă sunteţi curioşi, cu menţiunea că au fost destul de multe accidente şi penalizări. F1 Esports Virtual Grand Prix va avea setările configurate pentru a se potrivi cu nivelul de pricepere la condus al fiecărui jucător. Maşinile au performanţele egale şi setupuri fixe, a fost redus şi conceptul de damage pentru monoposturi şi sistemul de anti lock la frâne este opţional, dar şi cel de control a tracţiunii.

Pentru cei care se simt induşi în eroare, NU, aceste curse nu se vor echivala cu puncte în F1 World Championship, deci nu contează cine câştigă, e doar pentru divertisment. Evenimentele de acest tip au o acoperire impresionantă totuşi, fiind transmise de Sky Sports, dar şi parteneri internaţionali axaţi pe evenimente sportive ca ESPN. Şi pentru cei curioşi, prima cursă a fost un haos total şi a fost câştigată de Guanyu Zhou, junior al echipei Renault de Formula 2. O impresie bună a făcut-o Lando Norris, care a urcat de pe locul 19 pe 5.

Maşina lui Norris a fost controlată de computer prima jumătate de cursă totuşi. Din păcate în turul final de pistă s-a ciocnit cu Broadbent şi a fost scos de pe circuit. F1 eSports revine în 2 săptămâni la Albert Park.