Cum te poate ajuta Siri să afli dacă ai Covid-19 (Chestionar orientativ pentru SUA)

0
640

Apple a oferit o actualizare importantă celebrului asistent virtual Siri, care mai nou te poate ajuta să afli dacă ai Covid-19. Evident, totul este la nivel superficial şi până la urma kiturile oficiale de testare dau verdictul (uneori nici acelea 100%). Aflaţi mai multe detalii mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Siri a evoluat deja destul în ultimii ani, primind chiar şi o aplicaţie separată Siri Shortcuts. Poate răspunde la întrebări legate de vreme, trafic, căuta informaţii pe Internet şi chiar controla dispozitive inteligente din casă. Cea mai nouă actualizare este realizată de Apple alături de CDC (Centre for Disease Control) şi include un set de întrebări de bază, pe care Siri ţi le pune după ce o întrebi “Hey Siri, Do I Have the Coronavirus?” (Hey Siri, am coronavirus?).

Sunt întrebări de bun simţ, la care trebuie să răspunzi cu “da” sau “nu”. Eşti întrebat dacă ai tuse seacă, dacă ai probleme cu respiraţia şi altele de gen şi dacă răspunsurile sunt afirmative ţi se recomandă să suni la 911/112. Am încercat şi eu acest sistem, dar din păcate am fost trimis la un site canadian (Canada.ca), dintr-un motiv sau altul. Cred că respectivul chestionar se aplică doar în SUA, eventual şi Canada. Cert e că dacă seria de răspunsuri pe care le dai duce la simptome uşoare, Siri te va sfătui să rămâi acasă şi să eviţi contactul cu oamenii, dar şi să ceri ajutorul medicului dacă începi să te simţi mai rău.

Reţineţi că acesta NU este un tool de diagnosticare, mai degrabă un reper personal şi o modalitate de a ne linişti. Apple promovează în această perioadă şi aplicaţiile de telemedicină din App Store şi le scoate în evidenţă şi pe cele care oferă detalii despre Covid-19 de la surse de încredere. Firma din Cupertino a donat şi milioane de măşti N95 industriale către medicii din SUA şi Europa.