Doom Eternal vine cu un cadou neaşteptat: liber la piratat pentru că Bethesda a uitat de DRM

0
2030

Multe companii au oferit jocuri gratuite în această perioadă, pentru a ne convinge să stăm în casă şi să ne ferim de Coronavirus. Există şi o teorie că şi lansarea lui Doom Eternal s-a făcut cu un bonus neaşteptat. Aparent Bethesda a uitat de protecţia DRM la nivel de executabil, făcând jocul foarte uşor de piratat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conspirationistii zic că este un cadou pentru noi gamerii, în vreme ce unele voci afirmă că ar fi o greşeală şi atât. Utilizatorii Reddit au descoperit că publisherul Bethesda a uitat o copie fără DRM a executabilului jocului în pachetul de download. Auzisem că Doom Eternal avea să folosească tehnologie Denuvo pentru a opri pirateria. Cu toate acestea cineva a uitat executabilul într-un folder numit „Original”. Executabilul principal ocupă 369 MB şi se găsea în folderul principal al jocului, dar acest executabil mai mic de 67 MB putea fi copiat peste el pentru a scăpa de protecţia anti piratare.

Practic nu mai trebuie să aşteptăm vreun crack. După ce ai făcut cele de mai sus, ai nevoie să creezi un cont Bethesda, dar crackerii au găsit o metodă să îl fenteze deja. Bethesda a încercat deja să ofere un patch care scapă de executabil, dar e deja prea târziu. Nu e prima oară când compania face asta, pentru că la fel a păţit şi jocul Rage 2 anul trecut. Doom Eternal a debutat pe 20 martie şi a fost foarte bine primit, între coloana sonoră EDM-metal a lui Mick Gordon şi acţiunea foarte rapidă, sângeroasă şi plină de demoni.

Jocul de la Id Software a ajuns la peste 100.000 de gameri simultan pe Steam în ziua de debut, mult peste cei 44k ai predecesorului din 2016. Jocul mai este disponibil şi pe Xbox One şi pe PS4, nu doar pe Steam. Apropo, recenziile spun că Doom Eternal e chiar mai bun decât predecesorul său, dacă va vine să credeţi.