Samsung a dezvoltat un plasture OLED care îţi poate monitoriza sănătatea

0
988

Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) a prezentat în ultimele ore un prototip interesant de plasture OLED. Acesta se poate pune pe piele şi poate monitoriza sănătatea purtătorului. Acesta are rol de fitness tracker, dar urmăreşte şi alţi metrici vitali.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se poate ataşa la încheietură ca un înlocuitor de brăţara de fitness şi integrează şi senzori. Peticul OLED se va plasa pe interiorul încheieturii şi fiind un OLED flexibil, mişcările mâinii nu îi vor afecta performanţa. Samsung a folosit un compus polimeric cu elasticitate crescută şi un elastomer modificat. Poate suporta alungirea pielii cu până la 30% şi prototipul rămâne stabil şi după 1000 de întinderi şi flexări. Este o premieră în industrie şi cu toată criza actuală a cipurilor a reuşit să integreze cei mai importanţi senzori de pe piaţă.

Acest plasture poate măsura şi pulsul, perspiraţia, PH-ul pielii, temperatura şi alte date vitale. Produsul se află doar în faza de prototip totuşi şi mai e de lucru la el. Trebuie să se mai umble la rezoluţia OLED-ului, la elasticitatea panoului şi la acurateţea senzorilor. Odată finalizat produsul, el se va putea utiliza în medicină pentru a ţine sub control pacienţii şi în special pe cei mici sau cu sensibilitate a pielii la senzorii clasici de monitorizare.

Plasturele actual poate detecta semnalul bătăilor inimii cu o putere de 2.4 ori mai mare decât cea a unui senzor din silicon fix.