Facebook ar urma să dezvolte un procesor propriu pentru boxe smart și alte produse inteligente

0
677
Facebook

Pe seama unui raport marca Bloomberg aflăm astăzi faptul că cei de la Facebook au în plan dezvoltarea unui procesor propriu, chipset ce ar urma să fie folosit pe boxe smart și pe alte produse inteligente pregătite. Prin această decizie, gigantul speră să reducă și dependența de soluțiile Qualcomm, respectiv Intel.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aparent, Facebook se află în căutarea unui manager pentru dezvoltarea unui asemenea chipset, a firmware-ului și a driver-ului necesar – semn că firma condusă de Mark Zuckerberg se află în stadiul inițial de pregătire a unui procesor propriu. Acesta va fi folosit pe dispozitive cu AI, cât și pentru operațiuni data center.

Mai aflăm că în perioada următoare Facebook se pregătește pentru lansarea headset-ului de realitate virtuală Oculus Go luna viitoare, produs care va aduce la bord un procesor Qualcomm în schimb. Până la debutul unui procesor propriu Facebook ne mai despart câțiva ani, iar între timp compania are alte probleme pe cap precum acuzațiile referitoare la datele utilizatorilor ce au fost compromise.