Qualcomm a lansat Snapdragon 7c Gen2, un cipset low-end pentru notebook-uri care suportă streaming 4K HDR și conectivitate LTE

0
579
Qualcomm
Qualcomm a lansat Snapdragon 7c Gen2, un cipset low-end pentru notebook-uri care suportă streaming 4K HDR și conectivitate LTE

Qualcomm a anunțat recent un nou cipset low-end, special conceput pentru dispozitive care rulează Windows 10 și Chrome OS. Cunoscut drept Snapdragon 7c Gen2, acest procesor aduce îmbunătățiri din punct de vedere al eficienței energetice și al performanței. Avem detalii despre noul CPU mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă performanță și eficiență din punct de vedere energetic, Snapdragon 7c Gen2 aduce și suport LTE, accelerare AI și securitate îmbunătățită. Totodată, aduce upgrade-uri și pe partea de sunet și imagine, destinate dispozitivelor “accesibile“. Se pare că noul CPU a fost dezvoltat pentru terminale dedicate educației și utilizatorilor care nu au prea multe cerințe de la un astfel de dispozitiv. Qualcomm încearcă astfel să ofere o performanță bună la un preț accesibil, alături de o autonomie excelentă.

În plus, Snapdragon 7c Gen 2suportă și conectivitate LTE 4G, iar securitatea ar fi pusă în prim plan. Qualcomm susține că dispozitivele cu acest cipset la bord vor putea trece de pe WiFi pe date mobile rapid și în condiții de siguranță maxime. Ajungem și la specificații. Aflați că Snapdragon 7c Gen2 este un CPU octa-core, având nuclee Kryo 468 (2.4 GHz) la interior. Este dezvoltat pe o arhitectură ARM, de 64-bit și un proces de 8nm. ISP-ul este Qualcomm Specta 255, pe 14-bit, iar dispozitivele vor sosi cu ecrane cu rezoluție Full HD sau QHD cu refresh rate de 60Hz.

Pe partea audio regăsim un cip Qualcomm aptX HD. Modemul LTE folosit este Snapdragon X15 și oferă viteze de download de până la 600 Mbps. Avem și WiFi Dual-Band, cu suport 2×2 MIMO și Bluetooth 5.0. Noul cipset suporta memorie RAM LPDDR4x și stocare eMMC 5.1 sau UFS 2.1. Qualcomm spune că în vară ar urma să vedem dispozitive cu acest cipset la interior. Totuși, compania a lansat deja un mini-PC dedicat dezvoltatorilor, în parteneriat cu Microsoft.