Windows 11 nu rulează cum ar trebui pe platforme cu CPU AMD Ryzen; Microsoft încearcă să rezolve problema

0
2414
Windows 11 nu rulează cum ar trebui pe platforme cu CPU AMD Ryzen; Microsoft încearcă să rezolve problema

Pe 5 octombrie a sosit în mod oficial noul Windows 11. Mulți utilizatori au primit deja actualizarea sau au făcut-o „manual” prin tool-ul pus la dispoziție de către Microsoft. Totuși, pare-că platformele cu CPU-uri AMD Ryzen nu rulează cum ar trebui. Compania afirmă că utilizatorii acestor sisteme întâmpină scăderi de performanță cu până la 15%. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că există două probleme în cazul procesoarelor de la AMD. În primul rând, Windows 11 triplează latența L3 cache. Acest lucru duce la o scădere în performanță de 3-5%, iar în cazul gaming-ului și titlurilor eSports chiar de până la 15%.

O altă problemă are legătură cu tehnologia integrată de către companie ce alege să ruleze procesele pe cel mai rapid nucleu. Astfel, AMD recomandă utilizatorilor de procesoare cu peste 8 nuclee să aștepte până ce problema va fi rezolvată. Și acest lucru duce la o performanță scăzută în cazul actualizării la Windows 11.

Partea bună e că Microsoft și AMD și-au unit forțele pentru a rezolva inconvenientele. Companiile spun că în prezent „investighează problemele” și caută o rezolvare care cel mai probabil va sosi sub forma unei actualizări software. Momentan, cea mai bună opțiune pentru utilizatorii de PC-uri sau laptopuri cu procesoare AMD Ryzen e să rămână cu Windows 10 pentru încă câteva zile.

Utilizatorii cu procesoare Intel compatibile și cu TPM 2.0 nu par să aibă probleme. Totuși, vă reamintesc că dacă aveți un PC sau laptop incompatibil cu noul sistem de operare, riscați să nu mai primiți actualizări software. Pentru a verifica dacă dispozitivul vostru îndeplinește criteriile de instalare, va trebui să descărcați software-ul PC Health Check, de aici!