MediaTek a anunțat procesorul MT9638 pentru noua generație de Smart TV-uri 4K

0
796
MediaTek a anunțat procesorul MT9638 pentru noua generație de Smart TV-uri 4K

MediaTek este unul dintre cei mai mari producători de cipseturi de pe glob. Recent, compania taiwaneză a lansat un nou procesor pentru Smart TV-urile 4K – MT9638. Acesta este destinat televizoarelor smart premium, de nouă generație și sosește cu tehnologia de procesare AI integrată. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul CPU prezintă nuclee ARM Cortex-A55 și un GPU ARM Mali-G52. Deși nu se specifică numărul total de nuclee, probabil este vorba despre o configurație quad-core. Acesta aduce suport pentru refresh rate-ul variabil (VRR), estimarea mișcării și compensarea mișcării (MEMC), HDMI 2.1 și HDR10+.

La capitolul display, suportă afișaje cu rezoluție 4K 60Hz și sosește cu suport HEVC, VP9 și decodare prin AV1. Pentru conectivitate, cipsetul aduce suport Wi-Fi 6, HDMI 2.1 și pentru porturile USB 3.0. De asemenea, Dolby Atmos și DTS Virtual X surround sunt la posturi pentru a livra o experiență audio imersivă. Având tehnologie AI integrată, producătorii TV vor putea seta cipsetul pentru a face diferite reglaje imaginii: culoare, luminozitate, claritate, saturație, contrast și alte opțiuni ce vor contribui la o calitate bună a imaginii.

În plus, cipul aduce suport pentru recunoașterea vocală și asistenții virtuali precum Google Assistant sau Amazon Alexa. MediaTek MT9638 va fi disponibil începând cu al doilea trimestru din acest an.