Apple M1X apare listat pe o platformă online de benchmark; Noul procesor are 12 nuclee și GPU cu 16 nuclee

0
1115
Apple M1X apare listat pe o platformă online de benchmark; Noul procesor are 12 nuclee și GPU cu 16 nuclee

La sfârșitul anului trecut, Apple a lansat noul procesor dezvoltat in-house – M1, ajuns pe noile MacBook-uri de 13 inch și Mac Mini. Astfel, nu este un secret faptul că producătorul pregătește acum noi cipseturi pentru a înlocui și celelate dispozitive din familia Mac, care rulează acum pe platforma Intel. Astăzi, succesorul lui Apple M1, “Apple M1X“, a fost dezvăluit prin intermediul unei platforme online de benchmark. Mai jos avem detalii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cipsetul pare să fie numit “Apple M1X” și va veni cu un CPU cu 12 nuclee. Acesta ar fi un upgrade notabil, întrucât M1 are doar 8 nuclee în prezent. De asemenea, GPU-ul ar avea 16 nuclee în loc de 8, regăsite pe generația actuală. M1X pare să fie fabricat pe un proces de 5nm, iar frecvența de bază este de 3.2 GHz.

Rezultatele benchmark-ului sunt disponibile pe cpu-monkey.com. Totuși, vă recomandăm să priviți cu o ușoară reticență aceste informații, întrucât Apple nu a anunțat nimic oficial. Conform zvonurilor din trecut, Apple ar pregăti un MacBook Pro de 14 inch, unul de 16 inch și dispozitive iMac de 24 și 27 de inch. Se zvonește că în acest an vom avea și un Mac Mini Pro, la un preț accesibil. Mai apar în cărți noi monitoare,  Pe lângă upgrade-urile de la interior, noile dispozitive ar avea un design schimbat.

Pentru noile iMac-uri ne putem aștepta la panouri frontale cu muchii foarte înguste în jurul ecranului. De asemenea, banda / bărbia de sub ecran regăsită pe modelele actuale, ar dispărea complet. Și MacBook-urile ar primi un update la capitolul design, urmând să adopte margini drepte, asemeni lui iPhone 12. Totodată, MacBook Pro 16 ar veni cu slot pentru cardurile SD, iar Apple ar reveni la încărcarea wireless MagSafe.