Microsoft pregătește o actualizare majoră pentru Windows 10 – Sun Valley sosește în 2021

0
1070
Sun Valley
Microsoft pregătește o actualizare majoră pentru Windows 10 - Sun Valley sosește în 2021

Microsoft a lansat o mulțime de actualizări de-a lungul timpului în Windows 10. Cea mai recentă a dus și la câteva probleme pentru un număr restrâns de utilizatori, dar s-au rezolvat la scurt timp. Vorbim acum despre următorul update major al sistemului de operare. Cunoscut după numele de cod “Sun Valley“, este așteptat în acest an.

Publicitate

Echipa Windows Insider nu a detaliat schimbările apărute în noua actualizare 21H1. Totuși, au apărut câteva informații prin intermediul comunității Microsoft.  Postarea sugerează că gigantul va menține strategia de a lansa două update-uri majore pe an. Se zvonește că primul update (21H1) ar fi minor, concentrându-se  pe patch-uri și pregătind terenul pentru actualizarea majoră – Sun Valley.

Sun Valley

Potrivit Windows Central, update-ul 21H1 este pregătit pentru lansare. Spre deosebire de update-ul 20H1 de anul trecut, acesta va aduce schimbări minime. Vorbim despre un refresh pentru pictograme, opțiuni actualizate în setări, schimbări în intefața Cortana și un nou instrument de căutare.

Update-ul Sun Valley, pe de altă parte, ar aduce multe schimbări la nivel vizual pentru Windows 10. Una dintre schimbările majore ar fi includerea unui Meniu de Start “plutitor”, cât și o interfață mai prietenoasă pentru tablete. Cu acestea spuse, în 2021 vor exista două “versiuni” de Windows 10. Vom vedea Windows 10 standard pe laptop-uri, tablete și PC-uri, rulând software-ul Sun Valley, cât și noile dispozitive cu Windows 10X la bord.

Din pricipa pandemiei, planurile Microsoft s-au schimbat. Windows 10X și-a schimbat traiectoria, întrucât ar fi trebuit să fie disponibil doar pentru dispozitive cu două ecrane. Acum, acesta este disponibil și pe terminale cu un singur ecran și l-am văzut recent rulând chiar pe un telefon Nokia Lumia 950 XL. De asemenea, Windows 10X ar fi focusat pe segmentul educațional, fiind un rival direct pentru Chrome OS.