Microsoft pregătește o actualizare majoră pentru Windows 10 – Sun Valley sosește în 2021

0
1429
Sun Valley
Microsoft pregătește o actualizare majoră pentru Windows 10 - Sun Valley sosește în 2021

Microsoft a lansat o mulțime de actualizări de-a lungul timpului în Windows 10. Cea mai recentă a dus și la câteva probleme pentru un număr restrâns de utilizatori, dar s-au rezolvat la scurt timp. Vorbim acum despre următorul update major al sistemului de operare. Cunoscut după numele de cod “Sun Valley“, este așteptat în acest an.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Echipa Windows Insider nu a detaliat schimbările apărute în noua actualizare 21H1. Totuși, au apărut câteva informații prin intermediul comunității Microsoft.  Postarea sugerează că gigantul va menține strategia de a lansa două update-uri majore pe an. Se zvonește că primul update (21H1) ar fi minor, concentrându-se  pe patch-uri și pregătind terenul pentru actualizarea majoră – Sun Valley.

Sun Valley

Potrivit Windows Central, update-ul 21H1 este pregătit pentru lansare. Spre deosebire de update-ul 20H1 de anul trecut, acesta va aduce schimbări minime. Vorbim despre un refresh pentru pictograme, opțiuni actualizate în setări, schimbări în intefața Cortana și un nou instrument de căutare.

Update-ul Sun Valley, pe de altă parte, ar aduce multe schimbări la nivel vizual pentru Windows 10. Una dintre schimbările majore ar fi includerea unui Meniu de Start “plutitor”, cât și o interfață mai prietenoasă pentru tablete. Cu acestea spuse, în 2021 vor exista două “versiuni” de Windows 10. Vom vedea Windows 10 standard pe laptop-uri, tablete și PC-uri, rulând software-ul Sun Valley, cât și noile dispozitive cu Windows 10X la bord.

Din pricipa pandemiei, planurile Microsoft s-au schimbat. Windows 10X și-a schimbat traiectoria, întrucât ar fi trebuit să fie disponibil doar pentru dispozitive cu două ecrane. Acum, acesta este disponibil și pe terminale cu un singur ecran și l-am văzut recent rulând chiar pe un telefon Nokia Lumia 950 XL. De asemenea, Windows 10X ar fi focusat pe segmentul educațional, fiind un rival direct pentru Chrome OS.