O nouă amenințare pentru Intel și AMD? Apple Mac Mini (2020) cu procesor M1 este extrem de eficient din punct de vedere energetic

0
1340
Apple Mac Mini
O nouă amenințare pentru Intel și AMD? Apple Mac Mini (2020) cu procesor M1 este extrem de eficient din punct de vedere energetic

Noul procesor Apple dezvoltat în regim propriu – Apple M1, nu încetează să ne uimească! Încă de când a fost prezentat oficial și a ajuns pe noile dispozitive Apple, acesta s-a dovedit a fi mult mai performant față de alternativele de la Intel și AMD. Ei bine, Apple tocmai a publicat date referitoare la consumul de energie pentru noul Mac Mini cu procesor M1. Vă spun de pe acum, cifrele sunt extrem de bune, iar dispozitivul surprinde față de generația anterioară cu procesor Intel. Avem mai jos detalii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cea mai potentă variantă Mac Mini din 2018 sosește cu procesor Intel Core i7 Gen 8, six-core. Consumul de energie minim în acest caz este de 19.9 W și 122W maxim, potrivit Apple. Sistemul cu CPU Apple M1 consumă doar 6.8W (idle) și 39W (maxim), adică doar o treime față de generația anterioară. Bineînțeles, vorbim despre o comparație cu un CPU de 14nm, față de noul M1 care este bazat pe un proces de fabricație de 5nm. Vă reamintesc că procesorul Apple M1 este un CPU octa-core, cu 4 nuclee performante și 4 nuclee pentru eficiență energetică.

Performanța noului cipset de la Apple este momentan de neegalat dacă vorbim despre aplicații native. Totuși, aceasta variază în momentul în care aplicațiile sunt emulate. Comparațiile de până acum au arătat totuși că M1 reușește să țină pasul cu CPU-uri Intel Tiger Lake sau Ice Lake, chiar dacă programele sunt emulate. Totodată, să nu uităm că vorbim despre Apple. Majoritatea dezvoltatorilor vor face în așa fel încât să optimizeze aplicațiile pentru MacOS și implicit, pentru M1. Un mare avantaj și o bilă albă pentru Apple și produsele sale. Prin urmare, noul cipset se poate dovedi o adevărată amenințare, atât pentru Intel, cât și pentru AMD.

Apple Mac Mini

De ce a ales Apple să furnizeze aceste date pentru Mac Mini? Pentru că acest dispozitiv stă conectat non-stop la priză și este dependent de aceasta. Pe lângă faptul că utilizatorii plătesc mai puțin la factura electrică, are și un rol foarte important în protejarea mediului înconjurător. Noul Mac Mini cu procesor M1 este chiar mai ieftin față de generația anterioară cu procesor Intel, inclusiv pe plan local, potrivit site-ului nostru soră, mobilissimo.ro.

Apple Mac Mini

Acest PC compact pune accentul pe minimalism și aduce o varietate de porturi. Poate înlocui cu succes unitatea masivă de pe birou pentru toate sarcinile zilnice. Pe partea de conectivitate, primim Wi-Fi 6, două porturi Thunderbolt / USB 4, port HDMI 2.0 pentru conectarea la un monitor extern, Ethernet și un jack de 3.5 mm pentru căști. Are 8GB de memorie RAM și este disponibil în două configurații: 256 GB sau 512 GB de stocare SSD. Toate acestea într-un corp compact din aluminium măsurând doar 19.7 x 19.7 cm în lățime, respectiv lungime și doar 3.6 centimetri în talie.

Noul Apple Mac Mini este disponibil la QuickMobile la un preț foarte bun dacă folosiți codul QUICK202 pentru o extra reducere de 3%: