Apple anunţă un nou Mac Mini cu procesor M1, preţ cu 100 de dolari mai mic decât versiunea Intel

0
2123

Apple a anunţat pe 10 noiembrie primele dispozitive cu procesor ARM la interior, din zona PC-urilor. E vorba despre două MacBook-uri, dar şi despre un Mac Mini, pe care îl admiraţi mai jos. Acest PC compact de muncă vine cu procesor Apple M1 şi este cu 100 de dolari mai ieftin decât varianta cu Intel.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au trecut 2 ani de la ultimul update de Mac Mini, iar acele modele au procesor Intel Core gen 8. Acum primesc micul dar performantul CPU de 5 nm Apple M1. Oferă eficientă energetică de până la 60% mai mare, suport Thunderbolt/USB 4, iar computerul miniatural vine cu până la 2 TB SSD şi până la 16 GB RAM. Avem şi machine learning de până la 15 ori mai rapid şi grafică de până la 6 ori mai rapidă. Şi performanţa la nivel de CPU a trecut de 3 ori faţă de generaţia Intel trecută.

Mac Mini 2020 e promovat ca un PC pentru profesionişti, nu doar un computer Office sau un HTPC. Neural Engine-ul lui M1 suportă chiar şi framework-ul Tensorflow de deep learning, ceva la care NVIDIA excela până acum. Noul Mac Mini are răcire activă şi o conectică generoasă: 2 porturi USB-C cu suport USB 4 şi Thunderbolt (până la 40 Gbps), două porturi USB-A 3.1 Gen 2 (până la 10 Gbps) şi un port Gigabit Ethernet. Avem şi WiFi 6, HDMI 2.0 cu output 4K la 60 Hz şi DisplayPort via USB-C, plus jack audio.

Noul mini PC se poate comanda deja la suma de 700 de dolari cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare SSD. Varianta cu 16 GB RAM costă 200 dolari în plus. Se livrează de săptămâna viitoare.