Noua limuzină prezidenţială a lui Donald Trump are o cameră cu viziune nocturnă, un shotgun şi alte super dotări

0
1234

O limuzină prezidenţială cât mai bine pusă la punct e probabil ultima grijă a lui Donald Trump acum, având în vedere scandalurile în care este implicat. Pe noi ne interesează totuşi şi acest aspect, ca atare aruncăm o privire asupra viitorului vehicul prezidenţial.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Automobilul prezidenţial va debuta în această vară, ba chiar o flotă întreagă de astfel de vehicule, sub brandul Cadillac. Serviciile Secrete din State au pus deja mâna pe aceste maşini, pentru teste şi modificări. Încă din toamna anului trecut cei de la Auto Evolution au publicat fotografii spion cu maşina camuflată, numită pe drept “The Beast” (Bestia). Ca design aminteşte de sedanul Cadillac CT6.

Numele limuzinei va fi “Cadillac One” şi va folosi un şasiu Kodiak medium duty şi panouri body fabricate la comandă. La interior avem o capacitate de 7 locuri, care e protejată şi sigilată contra atacurilor chimice şi biologice. Parbrizul şi ferestrele rezistă la gloanţe, chiar şi cele făcute să perforeze blindaje. Noul Beast are portierele protejate cu blindaj de 20 cm, iar dedesubt avem o platoşă din oţel, care o apără de bombe.

Pentru a naviga prin mulţimea supărată, Bestia integrează tunuri cu gaz lacrimogen şi o cameră cu vedere nocturnă, plus un shotgun integrat. La bord se află o sursă de oxigen şi rezerve de sânge din grupa preşedintelui, în caz de urgenţe medicale. Rezervorul de benzină este acoperit cu blindaj şi înconjurat de spumă pentru a preveni explozia sa. Cauciucurile sunt ranforsate cu kevlar şi rezistă la spargere.

Jantele din oţel îi permit maşinii să ruleze şi după ce pneurile sunt distruse. Până şi un sistem de şofat semi autonom CT6 a fost inclus, dar la volan va fi tot un agent secret specializat în condusul evaziv. Cadillac este brandul ales pentru a realiza limuzinele prezidenţiale din 1993 şi până azi.

Sursa foto