Dacia Manifesto e poate cel mai curajos vehicul electric de la Cybertruck încoace

0
5822

Dacia a fost prezentă la Paris Motor Show 2022 cu un vehicul electric care a făcut senzaţie în presă. Se numeşte Dacia Manifesto şi este un buggy concept, un model electric cu design revoluţionar. Această maşină electrică de teren nu are nici uşi şi nici geamuri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu vorbim despre un model produs în serie, ci doar de un concept, care va sta la baza unor vehicule viitoare. Acest automobil offroad vine cu tracţiune integrală, nu are parbriz şi dispune de anvelope supradimensionate, care rezistă la perforare. Ele nu folosesc aer, iar husele scaunelor se transformă în saci de dormit. Buggy-ul are o baterie detaşabilă care se poate folosi pentru camping şi pentru uz casnic chiar.

Singurul far al acestei maşini se poate detaşa şi poate fi utilizat ca lanternă pentru explorarea montată. Bear Grylls ar fi mândru. Dacia Manifesto este impermeabilă, poate fi spălată integral cu furtunul, inclusiv la interior, fără a suferi daune. O privire spre interior dezvăluie volanul şi bordul care folosesc lemn de plută. Textura lor îmi aminteşte de acele farfurii comestibile ale unui startup din Cluj, care se foloseau la evenimente Street Food.

Manifesto nu are elemente cromate şi vine cu o zonă specială ce permite integrarea unui smartphone în bord. Acoperişul acestui automobil aminteşte de cele de pe Sandero, Jogger sau Stepway. Zonele laterale se extind şi permit fixarea obiectelor transportate sus, precum o placă de surf. Panourile corpului maşinii sunt fabricate în proporţie de 20% din plastic reciclat. Ce vedem aici deja inspiră viitoare modele: compozitul din plastic reciclat se va folosi pe viitorul Duster.