Google PixelBook e probabil cel mai bun laptop pentru experimente dintre toate produsele Google. Am văzut pe el Chrome OS, a fost inaugurat Play Store şi aplicaţii Android, Fuchsia OS a fost încercat pe acelaşi device şi mai nou şi Windows ar fi în cărţi. Un aşa numit mod “AltOS” a fost găsit în codul sursă al terminalului.

Publicitate

Cel mai nou cod ajuns la dezvoltatori face referire la acest mod de funcţionare “AltOS”. Sunt şanse să fie pur şi simplu permisiunea de a transforma terminalul într-unul dual boot, pe care să ruleze Chrome OS împreună cu o altă platformă. Cel mai probabil e Fuchsia, că tot a fost testată intens pe acest laptop.

În cod apare şi menţiunea “go/vboot-windows”, care duce cu gândul la bootarea în Windows suportată nativ de această dată. PixelBook a fost un laptop atractiv de la debut, doar că preţul prea mare l-a tras în jos, mai ales pentru un terminal bazat pe Chrome OS. Google avea la un moment dat şi proiectul Andromeda în pregătire, încă o platformă de care nu am mai auzit nimic de multă vreme.

Cert e că e un PixelBook dual boot îmi sună bine, mai ales dacă trecerea între OS-uri se face mai rapid decât la tabletele actuale dual boot.