Google PixelBook e gata să primească un mod “AltOS”, ar putea deveni un device dual boot

0
859

Google PixelBook e probabil cel mai bun laptop pentru experimente dintre toate produsele Google. Am văzut pe el Chrome OS, a fost inaugurat Play Store şi aplicaţii Android, Fuchsia OS a fost încercat pe acelaşi device şi mai nou şi Windows ar fi în cărţi. Un aşa numit mod “AltOS” a fost găsit în codul sursă al terminalului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cel mai nou cod ajuns la dezvoltatori face referire la acest mod de funcţionare “AltOS”. Sunt şanse să fie pur şi simplu permisiunea de a transforma terminalul într-unul dual boot, pe care să ruleze Chrome OS împreună cu o altă platformă. Cel mai probabil e Fuchsia, că tot a fost testată intens pe acest laptop.

În cod apare şi menţiunea “go/vboot-windows”, care duce cu gândul la bootarea în Windows suportată nativ de această dată. PixelBook a fost un laptop atractiv de la debut, doar că preţul prea mare l-a tras în jos, mai ales pentru un terminal bazat pe Chrome OS. Google avea la un moment dat şi proiectul Andromeda în pregătire, încă o platformă de care nu am mai auzit nimic de multă vreme.

Cert e că e un PixelBook dual boot îmi sună bine, mai ales dacă trecerea între OS-uri se face mai rapid decât la tabletele actuale dual boot.