Mark Zuckerberg: “majoritatea celor 2 miliarde de utilizatori Facebook ar trebui să presupună că datele le sunt compromise”

2
1277

Încă o săptămână şi încă un scandal legat de Facebook, de această dată legat de compromiterea datelor utilizatorilor. Mark Zuckerberg a făcut o declaraţie super controversată, pe care cred că nici un CEO nu ar trebui să o facă, dacă ţine la compania sa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Zuck a afirmat că toţi cei 2.2 miliarde de utilizatori Facebook ar trebui să presupună din start că datele lor publice au fost deja compromise. E vorba despre scrapperi third party, care colectează date despre persoane, nu despre hacking totuşi. Sursa vulnerabilităţii ar fi chiar funcţia de căutare din Facebook, care îi permite oricui să caute utilizatori pe baza adresei de email sau a numărului de telefon.

Utilizatorul trebuie să îşi dea acordul pentru asta totuşi, printr-o opţiune care permite ca numele să apară în căutări. Setările de securitate au această opţiune activată din start. Pe de altă parte scrapperii au deja milioane de numere de telefon şi adrese obţinute Dumnezeu ştie cum şi le pot folosi pentru căutări şi a obţine date ale utilizatorilor. Pot chiar să facă şi un Account Recovery şi să compromită conturile.

Zuck a mai afirmat şi că noul număr al persoanelor cu date colectate de Cambridge Analytica este 87 de milioane şi nu 50 de milioane. Au început să apară întrebări legat de cât de potrivit este Mark Zuckerberg pentru a conduce Facebook…