Adobe îşi pune AI-ul la treabă în Premiere pentru a potrivi culorile automat la editare video

0
890

După ce am văzut AI-ul folosit la fotografiere, securitate, buna funcţionare a telefoanelor şi multe alte sarcini, mai nou e folosit şi la editare foto şi video. Adobe pune la treabă inteligenţa artificială pentru a calibra culorile în Premiere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

AI-ul Sensei folosit în Photoshop şi Lightroom va fi acum pus la treabă în Premire Pro CC, aplicaţie de editare video. Primul tool pe bază de AI este color Match, care va scăpa de stresul de a calibra culorile cum trebuie. Chiar şi editorii profesionişti se lovesc de nuanţele care variază de la un cadru la altul, mai ales că se tot schimbă lumina când filmezi afară de exemplu, pe parcursul unei zile.

Corectarea culorilor e o problemă pentru toţi editorii. AI-ul în schimb ştie exact care sunt nuanţele ideale, iar Color Match le aplică pe toate cadrele cu care lucraţi, sub formă de ajustări de culoare perfect editabile. Asta înseamnă că puteţi să umblaţi şi voi la modificări pentru acel ultim aport uman la tweak-uri. Adobe a mai inclus în Premiere şi un “Split view”, aşa că puteţi vedea cadrul original şi cel cu noua culoare unul lângă altul.

Mai avem ca funcţie nouă şi Video Limiter care va ajuta editorii să îşi calibreze conţinuturile video în conformitate cu standardele de transmisie TV. Premiere Pro CC are noutăţi şi pe partea de acustică, cu funcţia “Auto Ducking”, care folosese Sensei AI pentru a scădea automat volumul muzicii în timpul dialogului şi voice over-urilor. De asemenea utilizatorii Creative Cloud pot prelua template-uri Motion Graphics pentru a crea elemente cu text complexe, generice să zicem.