Elon Musk şi echipa sa lucrează la un mini submarin pentru a îi salva pe tinerii din Thailanda

2
1375

Scriam ieri despre eforturile lui Elon Musk de a aduce tehnologie SpaceX şi Boring Company în Thailanda pentru a îi salva pe adolescenţii şi tinerii prinşi în peşteri. Ei bine azi aflăm de un nou plan al miliardarului, care implică un mini submarin mare cât un copil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Conform unui tweet postat ieri construcţia acestui aparat ar urma să fie gata în aproximativ 8 ore. O echipă de ingineri SpaceX lucrează la proiect şi are ca scop scoaterea celor 12 adolescenţi şi copii prinşi în reţeaua de peşteri. Aceştia se afla acolo de 2 săptămâni şi în ciuda tentativelor de salvare, nu au fost scoşi toţi. Problema e că peşterile sunt inundate cu apă în sezonul musonic, iar forarea ar fi periculoasă.

Cu câteva zile în urmă Musk sugerase utilizarea unor tuneluri gonflabile implementate subteran prin tuburi subţiri şi umflate după. Erau tuburi pe bază de nylon, iar autorităţile au promis că vor analiza propunerea. Pe lângă cele 8 ore de construcţie a submarinului va fi nevoie de încă 17 ore pentru a fi transportat în Thailanda. O bună parte din ieşirea peşterii este inundată, iar anumite porţiuni ale peşterii în formă de clepsidră ajung şi la o lăţime de doar 70 cm.

Mai în glumă mai în serios doar Ant Man i-ar putea salva pe cei mici, că tot are un film nou la cinema. Orice scufundător priceput s-ar avânta în peşteră are şanse mari să sfârşească acolo, din cauza impredictibilităţii traseului şi îngustimii sale. Nivelul de oxigen al celor mici continuă să scadă între timp, ceea ce e o altă mare problemă. Acel mini submarin le-ar permite scufundătorilor să îi aducă pe cei mici afară.

Apropo tinerii nu ştiu să înoate, ceea ce e iar o problemă. Submarinul ar avea mânere speciale, tuburi de oxigen şi propulsie de la SpaceX. Să vedem dacă o rezolvă Musk şi pe asta după ce a rezolvat criza de energie din Puerto Rico şi Australia.