Bateriile Tesla sunt prea rapide şi eficiente pentru ca sistemul din Australia să le facă faţă

0
1436

Se pare că Tesla are deja o nemulţumire legată de colaborarea cu autorităţile din Australia. După cum ştiţi, cu ceva vreme în urmă Elon Musk a promis că va rezolva criza energetică a sudului Australiei în 100 de zile şi dacă nu reuşea, făcea tot proiectul gratis. S-a ţinut de promisiune la timp, dar acum au apărut problemele.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Bateriile de la Tesla ar fi prea rapide pentru binele companiei. Conform unei publicaţii din Australia, gigantul tech care produce maşini şi baterii nu a fost plătit pe măsura eforturilor sale. Infrastructura de baterii şi panouri solare din sudul continentului generează energie prea rapid pentru a fi înregistrată de autoritatea locală care monitorizează energia electrică (AEMO – Australian Energy Market Operator).

Tesla afirmă că standardele şi sistemele actuale sunt bazate pe energia generată de combustibili fosili şi generatoarele aferente, dar Tesla lucrează cu alte mecanisme. Bateriile sale produc energie mult mai rapid. O baterie Hornsdale Power Reserve ajunge să ofere cu 30, până la 40% din serviciile sale fără plată, din cauza specificaţiilor eronate de la AEMO. “Ferma” de baterii se activa în decembrie anul trecut şi deja şi-a făcut treaba optim.

AEMO a solicitat companiilor să furnizeze energie reţelei, ceea ce de obicei ar duce la preţuri de 9000 de dolari australieni per MW. Datorită efortului Tesla s-a ajuns totuşi la doar 270 de dolari australieni per MW, deci au fost economisite milioane de dolari. Tesla şi-a pus la treabă bateriile şi în California, Hawaii, Vermont şi Puerto Rico, în acest din urmă stat ajutând la eforturile de recuperare ale teritoriului după devastările uraganelor.

Se pare că uneori prea multă eficienţă strică.

Sursa foto