Samsung aduce primul ecran 3D Cinema LED în Europa; Ajunge pentru început în cinematograful Arena din Zurich

0
907
3D Cinema LED

Compania sud-coreeană Samsung a anunțat astăzi introducerea pe piață a primului ecran 3D Cinema LED pe plan european, acesta fiind instalat în cinematograful Arena Cinemas Sihlcity din Elveție. Se dorește ca prin asemenea panouri LED să se revoluționeze tehnologia cinematografică digitală.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că ecranul Samsung Cinema LED a fost proiectat și instalat cu ajutorul Imaculix AG, panoul oferind imagini 3D și o luminozitate uniformă pentru ca spectatorii să se poată bucura de experiență până la cele mai mici detalii.

Se promite și o calitate superioară a imaginii comparativ cu cinematografele 3D standard, iar experiența trăită de telespectatori va fi aceeași indiferent de locul pe care îl ocupă în sală. Acesta este și primul ecran cinematografic certificat DCI (Digital Cinema Initiatives) ce integrează tehnologia HDR.

3D Cinema LED

Are o lungime de 10,3 metri, o înălțime de 5,4 metri, iar numărul de pixeli ajunge la 9 milioane. Rezoluția este 4K (4096 x 2160 pixeli), iar nivelul de luminozitate este de aproape 10 ori mai mare decât standardul cinematografic obișnuit. Contrastul obținut oferă culori spectaculoase, un alb imaculat, dar și un negru intens, fiind ideal pentru filme 2D și 3D.

Totodată, se aduc și tehnologiile audio JBL Professional, iar datorită design-ului optimizat purtat de display, se permite înlăturarea camerei de proiecție a cinematografului – modalitate prin care se obține mai mult spațiu pentru locuri suplimentare.