Tesla a creat o reţea de alimentare pentru 50.000 de locuinţe din Australia, pe bază de PowerWall

1
766

Elon Musk a făcut un pariu cu ceva vreme în urmă că e capabil să rezolve criza de energie electrică a Australiei în doar un an. Lucrările din zona de sud a continentului au început deja, iar acum 50.000 de locuinţe vor fi scoase de la alimentarea publică şi conectate la soluţiile Tesla.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În loc să folosească panouri solare masive care să aducă energia spre case, Elon trece la o abordare descentralizată. Astfel, fiecare casă va fi dotată cu un sistem de panouri solare de 5kW şi o baterie Tesla Powerwall 2 de 13.5 kWh. Fiecare locuinţă poate colecta şi stoca energie fără probleme. 50.000 de locuinţe vor face parte din acest program în următorii 4 ani, creând cea mai mare “centrală virtuală” din lume, care va genera 250 de MW, adică în jur de 20% din necesarul de energie mediu al zonei aceleia din Australia.

Energia va alimenta nu doar gospodăriile din zonă, dar va fi şi stocată în cazul unor picaje de curent viitoare. În plus curentul va ajunge şi în reţea şi va susţine restul zonei Australiei, deci vor beneficia mult mai mult decât 50.000 de locuinţe. Guvernul a promis că va contribui la acest proiect şi va tăia costurile pentru electricitate cu până la 30%.

Kiturile PowerWall vor fi instalate fără a plăti extra. Iniţial Elon Musk a promis în octombrie anul trecut că va rezolva criza energetică a Australiei de Sud creând o centrală de stocare a energiei pe bază de baterii, pentru un total de 100 MW. În plus, dacă nu reuşea să termine tot în 100 de zile, dădea centrală gratis statului. Tesla a rezolvat problema mai rapid de atât şi a creat şi un acoperiş cu panouri solare integrat în sistem.

Deocamdată a început un proces de test pentru 1100 de locuinţe, iar până în 2022 toate 50.000 vor beneficia de sistem.