Acoperişurile cu panouri solare de la Tesla au început să fie instalate; Elon Musk e primul client Solar Roof

3
1938

Tesla Solar Roof este următoarea mare găselniţă a lui Elon Musk, acoperişul inteligent şi ultra rezistent, cu panouri solare integrate. Tesla a realizat primele instalări de acoperişuri de gen, iar Elon Musk a fost printre primii clienţi.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Panourile solare de acest tip au fost prezentate anul trecut şi ideea este de a le integra în acoperişuri fără să sară în ochi prea mult. Scopul este de a atrage clienţii care au ezitat până acum să treacă la această tehnologie, mai ales că noile “ţigle smart” sunt şi mai rezistente la intemperii şi temperaturi extreme. Primele instalări au avut loc la locuinţele angajaţilor Tesla, după modelul distribuţiei lui Tesla Model 3.

Firma condusă de Elon Musk oferă garanţie pe durata de viaţă a casei pentru aceste acoperişuri, menţionând şi că teoretic garanţia ar fi infinită. Deocamdată totul se mişcă puţin cam lent, dar Elon a promis că odată ce procesul de instalare e simplificat şi producţia creşte, viteza va creşte exponenţial. Trebuie să ştiţi că noile acoperişuri alternează panouri normale cu unele solare şi designul nu sare în ochi exagerat.

Acoperişurile se conectează la bateriile casnice Powerwall 2, capabile să stocheze 14 kWh de energie. O locuinţă de 185 de metri pătraţi va avea nevoie de un acoperiş ce costă 50.000 de dolari. Economiile de consum sunt impresionante totuşi, ajungând la zeci de mii de dolari pe parcursul a 10-20 de ani.