Noul sistem de panouri solare Tesla Solar Roof este acum disponibil la precomandă

5
1756

În luna octombrie a anului trecut cei de la Tesla au prezentat și sistemul de panouri solare revoluționat numit Solar Roof, produs care de astăzi este disponibil la precomandă. Acest acoperiș format din panouri solare costă cam cât o mașină modernă, dar ni se promite o economie serioasă de bani pe viitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un exemplu este dat de către editorul TheNextWeb care și-a calculat costul de instalare a lui Solar Roof pe casa sa. Cu un procent de 70% acoperire solară și întins pe o suprafață de 85 metri pătrați, sistemul ar ajunge la suma de 38,600 dolari alături de bateria Powerwall la pachet.

Înainte de comanda propriu-zisă se realizează și un calcul al economiilor pe care utilizatorii le vor face pe următorii 30 ani. Ei bine, prin instalarea acestui acoperiș solar se vor economisi mai bine de 12.500 dolari care în mod normal s-ar fi dus pe costul energiei electrice și a taxelor aferente.

Tesla afirmă că alegerea lui Solar Roof este cu 10-15% mai puțin costisitoare decât instalarea unui acoperiș standard + panouri solare. Un detaliu pe care CEO-ul companiei, Elon Musk a ținut să îl scoată în evidență totodată la prezentarea lui Solar Roof este design-ul adoptat de către aceste panouri solare.

Ele sunt inteligent integrate direct în țigle și interconectate pentru a capta energia solară, fiind create cu scopul de a arăta fix ca un acoperiș tradițional. Panourile solare clasice nu reușesc să ofere un asemenea look, fiind de multe ori masive și contribuind la stricarea design-ului exteriorului casei.

Aflați că în acest moment sunt disponibile spre precomandă doar două design-uri de acoperiș solar și doritorii vor trebui să ofere 1000 dolari avans. Celalalte două design-uri de țigle vor fi disponibil abia de anul viitor.